Ronaldo Rómában ünnepelte csapata továbbjutását - nem egyedül

Vágólapra másolva!
2008.01.13. 14:02
Cristiano Ronaldóról, a Manchester United portugál szélsőjéről szinte köztudott, hogy nem veti meg a - néha-néha orgiába fulladó - partikat, így kisebb meglepetést okozott, hogy nem volt jelen csapattársai híres-hírhedté vált, erősszakosságba torkolló karácsonyi partiján. Igaz, a fiatal játékosnak hivatalos ügyei miatt kellett távol maradni, a FIFA-díjátadón vett részt Zürichben. A szélső azonban nem hazudtolta meg önmagát: bár nem volt ott a bulin, nem kell csalódnunk. Az idei év sem marad el Ronaldo-balhé nélkül.
Cristiano Ronaldo aggódhat
Reuters
Cristiano Ronaldo aggódhat
Cristiano Ronaldo aggódhat
Reuters
Cristiano Ronaldo aggódhat

A News of the World értesülései szerint a múlt hét szombati, Aston Villa elleni FA Kupa-győzelmet követően a játékos úgy gondolta, illendő megünnepelni csapata, a Manchester United továbbjutását és egyben azt, hogy gólt is szerzett - vagy még ki tudja mit -, ezért engedély nélkül repülőre szállt, és barátjával Róma egyik piros lámpás negyedében kötött ki.

Az eset azért érdekes, mert Ronaldo ugyan megúszta a karácsonyi eset miatt feldühödött Sir Alex Ferguson, a csapat trénere által kiszabott egymillió dolláros büntetést, de a tréner igencsak határozottan nyilatkozott arról, hogy komoly következményei lesznek annak, ha még egyszer hasonló eset fordul elő.

A meg nem nevezett forrás szerint Ronaldo és cimborája két lányt vitt a hotelbe, ahol megszálltak, és feltehetőleg nem beszélgetéssel töltötték az éjszakát. Az értesülés - hitelességétől eltekintve - erősen bulvárszagú ugyan, de Ferguson korábbi nyilatkozata miatt lett felkapva az angol sajtóban.

A portugál korábbi, egyik legemlékezetesebb alakítása minden bizonnyal a négy hónappal ezelőtti manchesteri esete, mikor két fiatal csapattársával, a frissen igazolt húszéves Nanival és a tizenkilenc esztendős brazil Anderssonnal öt prostituált társaságában dorbézolták át az éjszakát, de az sem az első - és nem is a második - eset volt.

Számára - nyilván - a kisebbik baj az, hogy hogyan magyarázza meg ezt a kiruccanást új barátnőjének, Carolia Patrociniónak, bár ez kétség kívül csak az ő dolga. Számunkra sokkal érdekesebb, hogy mit szól majd Ferguson a dologhoz, hiszen kétségünk ne legyen, lesznek következmények.

Ugyanakkor nem szabad elfelejtenünk, hogy Ronaldo hosszú ideje folyamatosan zseniálisan játszik, a Newcastle United ellen legutóbb mesterhármast rúgott, és meccsről meccsre bizonyítja, hogy a MU szinte elképzelhetetlen nélküle.

Ez pedig tovább bonyolítja az esetet, egy dolog azonban biztos: vagy Ronaldo bűnhődik, vagy Fergusonnak kell visszavonulnia. Nem valószínű, hogy a görbe éjszaka kettétörné a portugál manchesteri pályafutását, de következmények szinte biztos hogy lesznek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik