Ferguson még három évig marad a Manchester Unitednél

Vágólapra másolva!
2008.03.07. 14:21
A Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzője, Sir Alex Ferguson kijelentette, három év múlva áll fel a „vörös ördögök” kispadjáról. A menedzser, ha teljesíti ígéretét, 2011-ben már a 25. esztendejét töltené az együttesnél. Az utódlás kérdésével egyelőre nem foglalkozik a mester, ám mostani segítőjét, Carlos Queirozt elég felkészültnek tartja ehhez a feladathoz.
Sir Alex az egyik "Fergie-fiókával", Ryan Giggsszel
Action Images
Sir Alex az egyik "Fergie-fiókával", Ryan Giggsszel
Sir Alex az egyik "Fergie-fiókával", Ryan Giggsszel
Action Images
Sir Alex az egyik "Fergie-fiókával", Ryan Giggsszel

Ferguson korábban már fontolgatta a visszavonulást, de 2005-ben mégis visszakozott, és meghosszabbította szerződését a Unitednél.

„Még mindig szenvedélyesen végzem a munkám, és boldog vagyok a MU kispadján. Semmi okom nincsen, hogy változtassak ezen az elhatározásomon” – nyilatkozta pénteken a szakember a Daily Mirror nevű lapnak.

„Most 66 éves vagyok. Három évet még el tudok vállalni, de utána mindenképpen leteszem a lantot.”

Sir Alex 1986 novemberében érkezett a manchesteriekhez az Aberdeentől, a „vörös ördögökkel” eddig 18 trófeát nyert.

Legnagyobb sikerét a klubbal 1999-ben érte le, ekkor ugyanis triplázott az együttes: elhódították a Premier League-, az FA-kupa- és a Bajnokok Ligája-serleget. A gárda ebben az idényben is harcban áll ezekért a címekért.

A mester nem szeretné kijelölni az utódját, Carlos Queirozt, jelenlegi másodedzőjét azonban megfelelőnek tartja a posztra.

„Carlossal nagyszerűen dolgoztunk együtt az elmúlt években, azt hiszem, meg tudna birkózni ezzel a feladattal is.”

„A tulajdonosok és az elnök fogja eldönteni, ki veszi át a stafétabotot, három évvel előtte pedig nem is érdemes ilyen kérdéssel foglalkozni.”

„A labdarúgásban nagyon gyorsan változnak a dolgok. Lehet, hogy még nincs is a köztudatban az utódomnak a neve, rengeteg a fiatal és tehetséges menedzser szerte a világon.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik