Cristiano Ronaldo pimasz gólja után kiütötte a Villát a Manchester

Vágólapra másolva!
2008.03.29. 20:17
Cristiano Ronaldo remek játékának köszönhetően gólkülönbséget javított a Manchester United az angol labdarúgó-bajnokság élvonalának (Premier League) szombat délutáni mérkőzésén az Aston Villa ellen. A 4-0-ra megnyert találkozón a portugál középpályás egy gólt rúgott, és emellett három gólpasszt is adott. Mellette Wayne Rooney kétszer, míg Carlos Tévez egyszer talált be az amúgy jól küzdő birminghami csapat kapujába.
A gól előtti pillanat: a labda már elindult, végül pedig a kapuban kötött ki
Fotó: Reuters
A gól előtti pillanat: a labda már elindult, végül pedig a kapuban kötött ki
A gól előtti pillanat: a labda már elindult, végül pedig a kapuban kötött ki
Fotó: Reuters
A gól előtti pillanat: a labda már elindult, végül pedig a kapuban kötött ki

Cristiano Ronaldo ismételten bebizonyította, hogy jelen pillanatban ő a világ legjobb formában lévő játékosa. A portugál zseni a Manchester United hazai győzelméből az Aston Villa ellen egy góllal és három gólpasszal vette ki a részét.

Az MU végül 4-0-ra nyert az egyébként rendkívül szimpatikusan a támadó futballt erőltető Aston villa ellen.

Ronaldo találata sokáig emlékezetes marad. A tizenhatoson belül, a kapunak háttal állva felismerte az egyetlen lehetőséget, ami a megoldást jelentette akkor, amikor lepattant elé a labda. Jobb lábbal, belsővel, Laursen lába között a kapu felé rúgta a labdát, ami természetesen gólt is ért.

Az amúgy rendkívül látványos mérkőzésen a 33. percben duplázta meg előnyét a hazai csapat. Ekkor Ronaldo a jobb oldalon viharzott el, mértani középre tekerését pedig Carlos Tévez fejelte a kapuba.

A második félidőben Shaun Maloney hatalmas helyzetet hagyott ki az 50. percben. Tomasz Kuszczakkal nézett már csak farkasszemet a Villa játékosa, ám tizenkét méterről a kapu mellé gurított.

A „vörös ördögök” pedig nem akartak a tűzzel játszani, három perccel később bebiztosították győzelmüket.

Ismét Ronaldo volt a kulcsszereplő: a középpályás ismét szenzációs pörgetéssel hozta helyzetbe Wayne Rooneyt (igaz valószínűleg nem ő, hanem a bal oldalon felfutó Patrice Evra volt az elsődleges célpont), a csatár pedig nem hibázott - végleg eldöntötte három pont sorsát.

A 70. percben pedig ismét Rooney talált be - ezúttal is Ronaldo volt az előkészítő -, kialakítva ezzel a 4-0-s végeredményt.

PREMIER LEAGUE

32. FORDULÓ:
Manchester United - Aston Villa 4-0 (Ronaldo 17., Tevez 33., Rooney 53., 70.)


VIDEÓ - CRISTIANO RONALDO GÓLJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik