Ferguson: Óriási blama lett volna, ha nem nyerjük meg a bajnoki címet

Vágólapra másolva!
2008.05.11. 22:10
Alighogy megnyerte a United a Premier League idei kiírását, a „vörös ördögök” skót mestere, Sir Alex Ferguson már Bajnokok Ligája döntőjéről beszélt.
Ferguson tizedik bajnoki címét nyerte a Manchester Uniteddel
Fotó: Reuters
Ferguson tizedik bajnoki címét nyerte a Manchester Uniteddel
Ferguson tizedik bajnoki címét nyerte a Manchester Uniteddel
Fotó: Reuters
Ferguson tizedik bajnoki címét nyerte a Manchester Uniteddel

A Manchester United 2–0-ra verte vasárnap délután a Wigan Athletic csapatát, így függetlenül a Chelsea eredményétől történetének 17. bajnoki címét ünnepelhette.

„A saját játékunkra kellett koncentrálnunk, és ez szerencsére sikerült. A második félidőben már uraltuk a játékot. Ryan Giggsnek ez a tizedik aranyérme, ami fantasztikus dolog” – értékelte a meccsen látottakat a menedzser.

„Óriási blama lett volna a számunkra, ha kiengedjük a kezünkből a bajnoki címet. Örülök hogy nyertünk, de a lényeg, hogy ott vagyunk a Bajnokok Ligája döntőjében is” – fűzte hozzá Ferguson.

A mérkőzés első félidejében közel állt a United ahhoz, hogy tíz emberrel legyen kénytelen lejátszani a hátralevő közel egy órát. Paul Scholes ugyanis már tizennégy perc elteltével begyűjtött egy sárgalapot, majd nem sokkal később ismét durva szabálytalanságot követett el.

„Talán kissé szerencsés volt Scholes, hiszen igen meggondolatlan volt az első szabálytalanságnál, megérdemelte a lapot. A második csupán egy lökés volt, csak alig pár perce követte el az előzőt.”

Ahogyan Giggs játékosként, úgy Sir Alex Ferguson edzőként emelhette tizedjére a magasba a trófeát a United színeiben.

A bajnoki címek számában a Liverpool eggyel jár a manchesteriek előtt, ők eddig 18-szor ünnepelhettek bajnoki címet. A skót szerint azonban hamarosan befoghatják Rafa Benitez tanitványait.

„Fiatal a csapatunk, nagyon sok van még ezekben a fiúkban.”

Végül arra a kérdésre válaszolt, hogy ez a csapat-e a legerősebb azok közül, amelyekkel manchesteri pályafutása során dolgozott.

„Ha megnyerjük a Bajnokok Ligáját is, akkor már egészen biztosan.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik