Scolari a szezon során brazilos játékot vár angol csapatától

Vágólapra másolva!
2008.08.17. 12:59
Szombaton megkezdődött a Premier League 2008–2009-es idénye, s a négy nagyágyú közül az Arsenal és a Liverpool is egygólos győzelemmel startolt. Vasárnap a címvédő Manchester United és az ezüstérmes Chelsea lép pályára. A londoniaknál bemutatkozik a kispadon Luiz Felipe Scolari, aki brazilos stílusban szeretné futballozni látni fiait, míg a „vörös ördögök” Cristiano Ronaldo nélkül, de Wayne Rooneyval szállnak harcba a Newcastle United ellen.
Scolari (világoskékben) kreatív támadófutballt szeretne játszatni a Chelsea-vel
Fotó: Imago
Scolari (világoskékben) kreatív támadófutballt szeretne játszatni a Chelsea-vel
Scolari (világoskékben) kreatív támadófutballt szeretne játszatni a Chelsea-vel
Fotó: Imago
Scolari (világoskékben) kreatív támadófutballt szeretne játszatni a Chelsea-vel

„Az ötletem az, hogy a játékunk hasonlít majd a brazil válogatottéra, de nekem angol játékosaim is vannak, ezért ez biztosan nem fog tökéletesen megvalósulni. Minden labdarúgó egy önálló karakter, és ezt nekem tiszteletben kell tartanom” – mondta Luiz Felipe Scolari, a Chelsea nyáron kinevezett menedzsere az e hétvégén induló szezonnal kapcsolatban.

A brazil szakember az előző évad kupagyőztese, a Portsmouth ellen debütál majd a kékek kispadján, és többek között a bírók tevékenységével kapcsolatban is megnyilvánult, mivel elődei – leginkább José Mourinho – gyakran éltek kritikával a játékvezetőkkel kapcsolatban.

„Tudom, milyen a bírók helyzete, hiszen amikor a csapatom edz, én vagyok a játékvezető. A futballistáknak tisztelniük kell a döntéseket, még akkor is, ha azok esetleg hibásak” – fogalmazott a szakember.

A játékkal kapcsolatban pedig elmondta, hogy egyelőre nem vár százszázalékos teljesítményt, nem lehet ugyanis hibátlanul teljesíteni mindössze hat hét közös munka után. Szerinte most az a fontos, hogy lássa együttese tagjainak szemében a tüzet, és lehetőleg nyerjen a csapat.

Persze a Portsmuth gárdáját illene legyőzni, azzal azonban Scolari is tisztában van, hogy az igazi ellenfél az éppen a Pompey ellen angol Szuperkupát nyerő Manhester United lesz.

A „vörös ördögök” vasárnap a Newcastle United ellen kezdik meg az idényt. Sir Alex Fergusonnak, a manchesteriek menedzserének rengeteg játékosát kell nélkülöznie, de jó hír, hogy Wayne Rooney felépült az Afrikában összeszedett vírusos betegségéből, és ő ott lesz a pályán.

„Wayne egészséges, és játszani fog vasárnap. Egész héten teljes intenzitással edzett, és az erőnléte is kifogástalan” – monda Ferguson.

„Ami a többieket illeti, Nani az eltiltását tölti, így ő hiányzik majd. Rajta kívül Ronaldo, Hargreaves, Pak Dzsi Szung és Saha sérült, míg Anderson az olimpián van, ezért a támadóalakzat kialakításában kissé korlátozottak a lehetőségeim” – panaszkodott a menedzser.

„Hátul azonban nincsenek nagyobb gondok, és remélem, ez elég lesz ahhoz, hogy megnyerjük az első találkozónkat” – zárta le Sir Alex.

A Premier Leauge vasárnapi játéknapján három találkozót rendeznek. A már említetteken túl még egy mérkőzés lesz, az Aston Villa a Manchester Cityt fogadja 16 órás kezdettel.

PREMIER LEAGUE, 1. FORDULÓ

Chelsea–Portsmouth 14.30
Aston Villa–Manchetser City 16.00
Manchester United–Newcastle United 17.00
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik