Ferguson: Ha a City lesz az új kihívás, akkor azzal kell szembenézni

Vágólapra másolva!
2008.09.05. 18:13
Sir Alex Ferguson, az angol élvonalban szereplő Manchester United menedzserének nincsenek álmatlan éjszakái azóta, hogy a városi rivális Cityt megvette az Abu Dhabi United Group for Development and Investment (ADUG) befektetőcsoport.
Ferguson: csak semmi para
Fotó: Action Images (archív)
Ferguson: csak semmi para
Ferguson: csak semmi para
Fotó: Action Images (archív)
Ferguson: csak semmi para

„Cseppet sem aggódom” – nyilatkozta az UEFA főhadiszállásán a Manchester Unitedet irányító Ferguson az újságíró azon kérdésére, hogy nem fél-e attól, hogy a városi rivális átveszi a „hatalmat” a szigetországban.

„Remek rendszerünk van, éveken keresztül dolgoztunk azért, hogy olyanra építsük a csapatunkat amilyen most” – tette hozzá a mester.

„A futballban mindig is új kihívásokkal kell szembenézni. Volt amikor a Chelsea, és volt amikor az Arsenal jelentett veszélyt. Amikor azonban szembejön veled egy újabb kihívás, az nem sokat változtat a dolgokon, szembe kell nézned vele, és kész” – bölcselkedett továbbiakban a BL-címvédő mestere.

Mint ismert: Thaksin Shinawatra, a Manchester City korábbi thaiföldi tulajdonosa a meglehetősen ismeretlen, Abu Dhabi United Group for Development and Investment (ADUG) befektetőcsoportnak adta el a Manchester Cityt hétfőn. 24 órán belül pedig 42 millió euróért cserébe megérkezett Robinho is a Real Madridtól.

Nem csoda hát, hogy mindenki azt találgatja, képes lesz-e megismételni a City az Abramovics féle Chelsea cselekedetét, azaz hogy hamarosan helyet követeljen magának az angliai és az európai élklubok között.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik