Sir Alex Ferguson: „Az Arsenal nagyobb klub, mint a Chelsea”

Vágólapra másolva!
2008.09.20. 16:28
Vasárnap az angol bajnoki címvédő Manchester United látogat a Chelsea otthonába, és Sir Alex Ferguson nem mulasztotta el, hogy olajat öntsön a tűzre a találkozó előtt: a skót menedzser elmondta, hogy szerinte az Arsenal nagyobb klub, mint a vasárnapi ellenfél.
Arsene Wenger és Sir Alex Ferguson (jobbra): az angol bajnokság "domináns urai"
Fotó: Action Images
Arsene Wenger és Sir Alex Ferguson (jobbra): az angol bajnokság "domináns urai"
Arsene Wenger és Sir Alex Ferguson (jobbra): az angol bajnokság "domináns urai"
Fotó: Action Images
Arsene Wenger és Sir Alex Ferguson (jobbra): az angol bajnokság "domináns urai"

A vasárnapi Chelsea–Manchester United meccs egyfajta vízválasztó lesz a „vörös ördögök” számára: a United nem kezdte jól a szezont, és egy esetleges londoni vereséggel jelentős hátrányba kerülne vetélytársaival szemben – mindössze öt fordulóval a bajnokság kezdete után.

Ennek ismeretében talán nem véletlen, hogy Sir Alex Ferguson, az MU menedzsere éppen az összecsapás előtt intézett lélektani támadást a londoni „kékek” ellen, kijelentve, hogy az Arsenal elleni párharc sokkal fontosabb a United számára.

Noha a Chelsea 2005-ben és 2006-ban megnyerte a Premier League-et, Ferguson mégis úgy véli, nem a Scolari-csapat, hanem az Arsenal a Manchester United első számú riválisa, már ami a klubok történelmét és sikereit illeti.

„Az Arsenal és az MU uralta az angol bajnokságot” – idézte a goal.com Sir Alex Fergusont.

„Ha visszatekintenek az elmúlt 12-13 évre, mit látnak, kik küzdöttek a bajnoki címért? Az Arsenal és a Manchester United. Természetesen az elmúlt néhány esztendőben felzárkózott a Chelsea is, ez nem kérdés, de az Arsenal–MU párharc nem csak egy futballmeccset jelent: abban a csatában a saját klubod történelme áll szemben a másik klub történelmével” – hangzott a skót mester véleménye, amelyet a Stamford Bridge környékén nyilván nem hallgatnak nagy örömmel.

Az Arsenalt irányító Arsene Wenger kivételesen egyetértett régi riválisával: a francia szakvezető szerint is azok az igazán nagy mérkőzések, amelyeket csapata a BL-címvédővel vív.

„Általában ezek a találkozók döntik el a szezon végkimenetelét – nagy meccsek, amelyek során sok mindent megtudhatsz az együttesedről, így azt, hogy képes-e megnyerni a nagy derbiket” – elmélkedett az Arsenal menedzsere.

„Mindig úgy kezdjük a bajnokságot, hogy meg kell nyernünk a nagy rangadókat, és a nagy rangadókat a Manchester United ellen játsszuk” – jelentette ki Wenger.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik