Ronaldo a címlapokon: ma piros lappal, holnaptól az Aranylabdával?

Vágólapra másolva!
2008.12.01. 12:06
A Manchester United vasárnap Wayne Rooney góljával 1–0-ra legyőzte a Mancehester Cityt, de az angol lapok a találkozó kapcsán sokkal többet foglalkoznak Cristiano Ronaldo piros lapjával, mint a „vörös ördögök” sima sikerével (a Manchester Citynek összesen két helyzete volt, és még emberelőnyben is kis híján gólt kapott). Sir Alex Ferguson szerint csak az arcát védte a kezezés miatt kiállított Ronaldo, míg Mark Hughes azt nem érti, miért nem fejelt bele a labdába a középpályás.
Cristiano Ronaldo nem érti miért kapott piros lapot
Fotó: Reuters
Cristiano Ronaldo nem érti miért kapott piros lapot
Cristiano Ronaldo nem érti miért kapott piros lapot
Fotó: Reuters
Cristiano Ronaldo nem érti miért kapott piros lapot

„Ronaldo védte magát, mert ha nem emeli fel a kezét, akkor az arcába csapódik a labda” – nyilatkozta Sir Alex Ferguson Cristiano Ronaldo kiállítása kapcsán.

A Manchester City–Manchester United városi rangadón a 68. percben szándékos kezezés miatt mutatta fel Howard Webb játékvezető Cristiano Ronaldónak a második sárga lapját, és az ezzel járó pirosat.

CRISTIANO RONALDO VITATOTT KIÁLLÍTÁSA



A portugál középpályás mozdulata azért volt érthetetlen, mert csapata éppen támadott, és az ellenfél tizenhatosán belül, egy bal oldali beadás után ütött a labdába, de nem a kapu fel irányítva azt, így nem valószínű, hogy ily módon akart gólt szerezni.

Ő maga az eset után azt reklamálta a bírónál, hogy sípszót hallott és ezért ért kézzel a labdába. A Manhester City menedzsere, Mark Hughes szerint ugyanakkor jogos volt a kiállítás.

„Cristiano Ronaldo szándékosan kezezett, ezt követően a játékvezető nem tehetett mást, mint hogy felmutatja neki a sárgát, és kiállítja, mivel ez már a második lapja volt. Ferguson azt állítja, hogy a játékos az arcát védte, de nem értem, hogy a kezei helyett miért nem a fejét használta, mert bele is fejelhetett volna a labdába” – fogalmazott Hughes.

Szavazás

Ön kinek adná 2008-ban az Aranylabdát?

Szavazatok száma: 13825

Cristiano Ronaldo
40 % (5587)
Fernando Torres
18 % (2517)
Iker Casillas
12 % (1690)
Lionel Messi
23 % (3174)
Xavi Hernández
6 % (857)
A Manchester City menedzsere arra azonban nem tudott magyarázatot adni, hogy csapata a városi derbin miért játszott mélyen a tudása alatt, és hogyan fordulhatott elő, hogy emberelőnyben sem tudták feltörni a United védelmét.

A három pont sorsát Wayne Rooney döntötte el, aki 100. alkalommal volt eredményes tétmeccsen a Manchester United színeiben.

„Őszintén szólva a gól pillanatában nem tudtam, hogy ez volt a századik találatom, de nagyon boldog vagyok, hogy idáig eljutottam, és annak is örülök, hogy az én gólommal tudtunk nyerni” – lelkendezett a támadó.

Cristiano Ronaldóval kapcsolatban egyébként meg kell említeni, hogy a France Football magazin a holnapi számának címlapján hozza nyilvánosságra, ki nyerte el 2008-ban az Aranylabdát. És mivel a hírek szerint a portugál sztárt már le is fotózták a legjobb Európában játszó játékosnak járó díjjal, holnaptól, alighanem már nem a kiállítása miatt kerül reflektorfénybe a Manchester United középpályása…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik