Arsenal: Lewandowskinak udvaroltak, Mandzukicra várnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.06. 09:26
Arsene Wenger, a Premier League-ban listavezető Arsenal labdarúgócsapatának menedzsere elárulta, hogy valóban udvaroltak a lengyel Robert Lewandowskinak – a dortmundi támadó a napokban írt alá a Bayernhez, amelyhez a nyáron csatlakozik –, és a horvát Mario Mandzukicot aligha tudják megszerezni a téli átigazolási időszakban.

„Másfél évvel ezelőtt valóban közel álltunk ahhoz, hogy szerződtessük őt” – utalt Lewandowskira a francia menedzser. A lengyel támadó már a 2012-es Eb környékén is nagyon kapós volt, ám akkor még nem váltott. Végül úgy döntött, Inkább kitölti dortmundi szerződését – így nem kap érte pénzt a Borussia –, és csak a nyáron vált klubot. Mindez hatással van az „ágyúsok” másik Bundesliga-kiszemeltjére, a müncheni Mario Mandzukicra.

„Lewandowski a szezon végig Dortmundban marad, ezért a Bayern a téli átigazolási időszakban aligha adja el Mandzukicot. Talán majd a bajnokság után.”

A lengyel szerződtetésével a korábban első számú centerként számításba vett horvát támadó körül valóban elfogyhat a levegő, a londoni klub – amely hónapok óta gólerős befejező centert szerződtetne – megfelelő menekülési útvonal lehet számára. Mandzukic szerződése 2016-ig érvényes a Bayernhez, a müncheniek egyelőre nem nyilatkoztak arról, a lengyel érkezésével mik a terveik a horváttal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik