Chelsea: Lukaku mehet, Mandzukic jöhet - sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.11. 08:56
Erősen mozgolódik az átigazolási piacon a Chelsea labdarúgócsapata, angol sajtóhírek szerint José Mourinho vezetőedző a csatársorban jelentős változtatásokra készül: két klasszist is szerződtetne.

A spanyol válogatottal éppen a vb-re készülő, honosított Diego Costa megszerzése a BL-döntős Atléticótól gyakorlatilag kész tényként kezelendő, csupán a hivatalos megerősítésre kell még várni. Viszont a portugál trénernek egy gólerős támadó nem elég. A keretében szeretné tudni a Bayern Münchennél Robert Lewandowski érkezésével létszámfölöttivé váló Mario Mandzukicot, aki maga is erősen elvágyódik. A horvát kiválóság után az Arsenal és az MU is erősen érdeklődik, hogy csak a Premier League-nél maradjunk. A Chelsea első ajánlata nincs messze Mandzukic valós értékétől, hiszen amíg ők 23 millió eurót ajánlanak, a transfermarkt.de szerint a csatár 30 millió eurót ér.

Mandzukic megszerzése – főként Diego Costával együtt – viszont szakmailag igencsak behatárolná a többi támadó foglalkoztatottságát. A biztos távozónak tekinthető Samuel Eto'o mellett Demba Ba és Fernando Torres a keret két biztos pontja elöl, ami a kitűzött komoly célokat figyelembe véve nem nyugtatja meg a londoniakat.

Romelu Lukaku akár megoldás is jelenthetne, de vele más szándékai vannak a vezetőségnek. A 21 éves belga válogatott csatárt 2011-ben szerződtették a „kékek”, az előző két szezont azonban kölcsönjátékosként a WBA-ban, majd legutóbb az Evertonban töltötte. Sok lehetőséget vélhetően most sem kapna, amit ő nagyon nem szeretne, de a Chelsea-nek sem lenne ellenére, ha ideiglenesen megválna tőle. Kérőkből nincs hiány – képben van a Roma és a Wolfsburg –, ám a legvalószínűbb állomáshelynek az Atlético tűnik, ahol most éppen gőzerővel centert keresnek Diego Costa helyére. Carlos Bacca és Roberto Soldado neve már felvetődött, de megállapodás egyikük kapcsán sem született.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik