PL: a szezon kérdése - miért nem játszik többet Besic?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.22. 12:15
A Think Football című angol szakportálon az egyik Everton-szurkoló közölt elemző írást a liverpooli csapat szezonbeli középpályás-teljesítményéről, és amint az írás címe is jelzi – Roberto Martíneznek többet kellene foglalkoztatnia Muhamed Besicet? –, a korábbi Ferencváros-labdarúgó több játéklehetőségét hiányolja.

A cikk szerint a Chelsea elleni látványos hibája – utolsó emberként eladta a labdát – ellenére Besic jó összbenyomást tett a szezonban, ezért a szerző nem érti, hogy a bosnyák válogatott játékos miért nem kapott folyamatos lehetőséget a kezdőben, különösen abban az időszakban, amikor Gareth Barry rossz formát mutatott, illetve sérült volt.

„A kékeknek – most, hogy már biztonságban vannak – előre kell gondolkodniuk a következő szezonra, s a 22, illetve 24 éves Besic és [James] McCarthy lehetnek azok, akik hosszú távon kibérelhetik a középpályán a helyeket” – olvasható az elemzésben.

Besic összesen 22 mérkőzésen kapott lehetőséget a Premier League-ben, 15 alkalommal volt kezdő, kilencszer le-, hétszer becserélték, gólt még nem szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik