Tottenham: ilyen még nem volt! NFL-csapat az új stadionban?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.23. 20:23
A Tottenham Hotspur labdarúgócsapata állítólag kész lenne úgy kialakítani új stadionját a White Hart Lane-en, hogy az alkalmas legyen egy NFL-ben szereplő amerikaifutball-csapatnak otthont adni.

A Spurs új, 400 millió fontból épülő arénája a várakozások szerint a 2018–2019-es idényre lesz kész, és angol beszámolók szerint folynak róla az egyeztetések, miként legyen megoldható, hogy egy műfüves pálya is behúzható legyen a stadionba, így alkalmassá téve azt NFL-mérkőzések rendezésére is.

Az egyik sajtószóvivő elárulta, nincs kizárva az NFL immár kimondott célját is – tudniillik, hogy öt éven belül egy franchise-t állandósítsanak Londonban – figyelembe venni az építkezés során, sőt sajtóinformációk szerint már tervek is születtek erre. Ezt ugyanakkor az angol Labdarúgó-szövetség (FA) valószínűleg nem nézi jó szemmel, mert a szervezet a Wembleyben tervez együttműködést az NFL-lel, amelynek viszont jobban megfelelhet egy 65 ezres stadion a 95 ezer férőhelyes nemzeti arénával szemben.

A Tottenham ugyan az angol lapok híre után azonnal tagadta, hogy tárgyalásban áll az NFL-lel, ám a klub az amerikai ESPN információi szerint is nyitott az ötlet konkrét formába öltésére.

Az egyelőre továbbra sincs eldöntve, hogy az építkezés ideje alatt a Spurs hol játssza a mérkőzéseit, jelenleg a harmadosztályú MK Dons 31 500 főt befogadni képes stadionja tűnik a legvalószínűbb átmeneti otthonnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik