MU: 15 millió gólonként - Di María és Falcao is adós maradt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.15. 08:39
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United a tavaly nyáron két átigazolási bombát is robbantott, hiszen előbb Ángel Di Maríát, majd Radamel Falcaót is sikerült megszereznie. A szezon végéhez közeledve azonban egyre inkább megállapítható, hogy a két dél-amerikai sztárnak nem sikerült teljes mértékben törleszteniük az értük kifizetett hatalmas összegeket.

Annak ellenére, hogy a Manchester Unitednek még minden esélye megvan, hogy a Bajnokok Ligája indulást érő helyek valamelyikén végezzen, nincs minden rendben a „vörös ördögök” háza táján. Tavaly nyáron Louis van Gaal óriási összegből építkezhetett saját elképzelése alapján, ám a számokat megvizsgálva – és a mutatott teljesítményt látva – nem minden esetben jöttek be a holland tréner számításai.

Ángel di María a 2013–2014-es szezonban Bajnokok Ligáját nyert a Real Madriddal, majd az argentin válogatottal egészen a világbajnoki döntőig menetelt, így nem csoda, hogy a manchesterieknek angol átigazolási rekordot jelentő, 82.7 millió eurót kellett kifizetniük érte a blancóknak. Emellett az argentin bére eddig további 15 millió eurónyi pluszköltséget jelentett klubjának.

Ennek ellenére az argentin nem igazán tudta meghálálni a bizalmat, és egy-egy jobb momentumát leszámítva nem volt képes csapata vezérévé előlépni. A statisztikáit, valamint az átigazolási díját megvizsgálva érdekes számokat kaphatunk.

Di María tíz asszisztot osztott ki csapattársainak (ez a második legtöbb az angol bajnokságban), ám ez még így is azt jelenti, hogy az MU minden egyes gólpasszáért csaknem tízmillió eurót volt kénytelen kiadni. Míg három bajnoki találata annyit tesz, hogy minden gólja 33 millió eurójába került a Unitednek.

Radamel Falcao esetében kicsit más a helyzet, hiszen a kolumbiai az átigazolási időszak utolsó pillanatában érkezett kölcsönbe az AS Monacótól. Ennek megfelelően „csak” nyolcmillió eurót kellett érte fizetni, ám a fizetésével együtt így is csaknem 24 millió euróba került a csatár.

A csatár szezonja talán még Di Maríáénál is rosszabbra sikeredett, hiszen amellett, hogy január óta gólképtelen, 25 bajnoki találkozón mindössze négy-négy góllal és gólpasszal segítette csapatát. Ez a számok nyelvén azt jelenti, hogy minden gól és gólpassz után majdnem hatmillió eurót költött el az MU vezetése a kolumbiaira.

Ezek után nem meglepetés, hogy a két játékos összesített „statisztikája” sem túl fényes: a két dél-amerikai labdarúgóra összesen 120 millió eurót költöttek Manchesterben, azaz minden egyes góljuk megközelítőleg 15 millió euróba került a klubjuknak. Ezek után nem lenne meglepő, ha a nyári átigazolási szezonban Van Gaal kétszer is meggondolná, kire költ el újra ekkora összegeket…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik