MU: Egy-két új emberrel bajnokok lehetünk - Rooney

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.26. 18:20
null
Wayne Rooney nyugalomra inti a Manchester United rajongóit, néhány új igazolással ismét a siker útjára lép a klub (Fotó: Reuters)
Wayne Rooney, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester United támadója szerint a „vörös ördögök” közel járnak ahhoz, hogy ismét bajnokok legyenek, ugyanis néhány jó igazolással felzárkózhatnak a Chelsea-hez.

„A játékosok, a menedzser és én is, mindannyian úgy véljük, hogy közel járunk a sikerhez, egy-két új játékossal jó eséllyel szállunk harcba a bajnoki címért” – idézi Rooneyt a Fox Sports.

Az első komoly erősítés már meg is érkezett, Memphis Depay csatlakozott a holland bajnok PSV Eindhoventől.

Rooney szerint a negyedik helyen záró „vörös ördögök” a gyenge szezonrajt miatt szálltak ki a bajnoki címért folyó harcból, de a szezon második felében mutatott teljesítményre lehet építkezni a jövőben.

„Az első tíz bajnokin tizenhárom pontot gyűjtöttünk. Ha figyelembe vesszük, hogy a pocsék kezdés után hol végeztünk, akkor valószínűleg a többi mérkőzésen annyi pontot gyűjtöttünk, mint a legjobbak – folytatta Rooney. – Kétség sem férhet ahhoz, hogy közel járunk ahhoz, hogy ismét bajnokok legyünk. Látszik a teljesítményünkön a fejlődés, legtöbbször jobbak vagyunk az ellenfeleknél, többet birtokoljuk a labdát, csak a helyzetkihasználással volt probléma.”

„A Chelsea elleni vereség során, ha értékesítem a helyzetemet, akkor egészen máshogy alakulhatott volna a mérkőzés, nyomás alá helyeztük volna az ellenfelet. Sokkal szorosabb lett volna.”

2014 nyarán rengeteg változás történt a Old Traffordon, Rooneyék sejtették, hogy nem reális cél a bajnokság megnyerése, de mindenképpen ki akarták harcolni a Bajnokok Ligája-szereplést.

„Új menedzser érkezett, változott az edzői stáb, sok új játékost igazoltunk, így tudtuk, hogy túl nagy falat lenne most a bajnoki cím. Az elvárás az volt, hogy a legjobb négy között végezzünk. A Manchester United számára katasztrofális lett volna, ha nem harcoljuk ki a BL-helyek egyikét. Jó lett volna trófeákkal zárni a szezont, ezért is volt akkora csalódás, hogy kiestünk az Arsenal ellen az FA-kupában” – tette hozzá a 29 éves klasszis.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik