Arsenal: Nem lesz nagy költekezés a nyáron - Wenger

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.01. 19:50
Arsene Wenger, az FA-kupa-győztes Arsenal labdarúgócsapatának menedzsere nem készül nyári nagybevásárlásra, és nem száll be a Paul Pogba átigazolásáért folyó harcba, ugyanis nem hajlandó tetemes pénzt költeni egy labdarúgóra.

Paul Pogba lehet a nyári átigazolási szezon egyik főszereplője, de szerződtetéséhez olasz lapértesülések szerint még a Barcelona 80 millió eurós ajánlata is kevésnek bizonyult, ami eltántorítja Wengert.a Barcelona 80 millió eurós ajánlata is kevésnek bizonyult, ami eltántorítja Wengert.

„Csillagászati összegek ezek, ezen a szinten mi nem vagyunk érdekeltek – idézi Wengert a goal.com. – Elfelejtik, hogy éveken át el kellett adnom a legjobb játékosaimat, nehéz időszakon mentünk át. Mióta elkezdtünk magasabb összegekért igazolni, versenyképesebbek lettünk, de nem költünk el rekordösszegeket.”

Az Arsenal 2013 szeptemberében 42 millió fontért szerződtette Mesut Özilt, aki az Aston Villa legyőzésével szombaton harmadik trófeáját gyűjtötte be „ágyúsként”. Alexis Sánchez 2014 nyarán csatlakozott Wenger csapatához 35 millió fontért, és rögvest a londoniak húzóemberévé vált. A 65 éves menedzser nem zárta ki annak lehetőségét, hogy újabb nagy név érkezzen Londonba, de titokban tartotta terveit.

„Nem akarom elmondani, hogy mennyi pénz áll rendelkezésünkre, még azt sem döntöttem el, hogy mit teszek majd, amikor megnyílik a nyári átigazolási piac – folytatta a francia szakember. – Ne zárjanak ki semmit, de nem mondom el, mennyit költök majd.”

„Meg kell találni az egyensúlyt a minőség és az ár között. Santi Cazorlát szavazták meg az FA-kupa-döntő legjobbjának, nem került százötvenmillió euróba. Francis Coquelin volt a csapat egyik meghatározó embere, ő tizenhét éves kora óta van velünk. Nem ellenzem a költekezést, ezt megmutattam az elmúlt időszakban.”

Az Arsenalt az elmúlt hetekben Jackson Martínezzel, a Porto támadójával, Morgan Schneiderlinnel, a Southampton középpályásával, a liverpooli Raheem Sterlinggel, a Juventusos Arturo Vidallal, Petr Cechhel, a bajnok Chelsea kapusával, illetve a lyoni duóval, Alexandre Lacazette-tel és Nabil Fékirrel is hírbe hozták.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik