Man. City: Guardiola a Bundesligából kezdheti a nyári erősítést

Vágólapra másolva!
2016.02.18. 12:25
Granit Xhaka, a Borussia Mönchengladbach középpályása lehet Guardiola első igazolása a nyáron – írja a Bild. A svájci válogatott labdarúgót korábban már összeboronálták az Arsenallal, ám a hírek szerint Pep Guardiola minden követ megmozgat azért, hogy a Manchester City legyen a befutó.

Sajtóinformációk szerint az angol klub 50 millió eurós ajánlatot készül tenni a német csapatnak. Xhaka mindössze 23 éves, és már 39 alkalommal ölthette magára a svájci felnőtt válogatott szerelését, előtte pedig végigjárta az utánpótlás-válogatottakat is. Az U17-es csapattal 2010-ben világbajnok lett.

A Mönchengladbach 2012 nyarán 9 millió eurót fizetett a Baselnek a játékosért, aki azóta a „csikók” alapemberévé nőtte ki magát. A Bundesligában 96 mérkőzésen 2 gólpassz és 6 gól mellett 28 sárga és 5 piros lapot gyűjtött be.

Xhaka karrierje első öt német bajnokiján már négy sárgát kapott, majd az azt követő idényben első hat bajnokiján ötször sárgult be. Ebben a szezonban már öt találkozót kényszerült kihagyni piros lapos eltiltás miatt. Xhakának 2019-ig van érvényes szerződése a Mönchengladbach gárdájával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik