Nem fogok más angol csapatnál edzősködni – Jürgen Klopp a jövőjéről

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.26. 15:16
Jürgen Klopp egy évig biztosan nem fog edzősködni (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, a jelenlegi idény végén távozik az angol élvonalban (Premier League) érdekelt Liverpool kispadjáról Jürgen Klopp és teljes stábja. A német szakember a bejelentés kapcsán nagyszabású interjút adott a klub hivatalos honlapjának – ebből szemezgettünk.

„Ha azt kérdezed tőlem, hogy »fogsz-e még edzőként dolgozni«, akkor most nemmel válaszolnék. Ezzel együtt nem tudom, hogyan fogom érezni magam a jövőben, mert még nem voltam ilyen helyzetben. Az viszont biztos, hogy nem fogok a Liverpoolon kívül más angol csapatnál edzősködni, ebben 100 százalékban biztos vagyok. Ez egyszerűen lehetetlen – annyira nagy a klub iránt érzett szeretetem, annyira tisztelem a liverpooli embereket, hogy egy másodpercig sem gondolkodnék el ezen. De mindezt félretéve, hogy fogok-e még dolgozni? Valamit biztosan, mert magamat ismerve nem fogok tudni tétlenül ülni otthon. Ezzek együtt kijelenthetem, hogy egy évig biztosan nem fogok sem klubcsapatot, sem pedig válogatottat irányítani”mondta a jövőjével kapcsolatban Jürgen Klopp. Az 56 esztendős tréner ezután egy analógiával szemléltette a helyzetét, s részletesen belement az általa érzett fáradtságba és a döntési folyamatba.

„Olyan vagyok mint egy jó sportautó. Nem a legjobb, de egy jobbfajta járgány, amely ugyan még mindig képes 160, 170 vagy 180 mérföld/órával repeszteni, de csak én látom, hogy kezd kiürülni a tank. Így aztán az ember megy tovább, ameddig tud, de előbb-utóbb szünetet kell tartania – jelen esetben be kell hajtani egy benzinkútra. (...) A munkám az kívülről úgy néz ki, hogy az oldalról  irányítom a csapatot, illetve levezénylem az edzéseket, de a munka zömét az irodában végezzük el. Ez azt jelenti, hogy az idény elején már a következő évadot tervezzük. Amikor együtt ültünk a vezetőséggel és a potenciális igazolásokról, illetve a jövő nyári edzőtáborról beszélgettünk, eszembe jutott, hogy »nem vagyok biztos benne, hogy én még akkor is itt leszek«. Ez engem is meglepett, de elkezdtem gondolkodni rajta. (...) Számomra nagyon fontos volt, hogy visszaállítsam a csapatot a helyes vágányra. Amikor elég korán rájöttem, hogy ez megtörtént, és van egy remek csapatunk óriási potenciállal, kiváló karakterekkel és parádés átlagéletkorral, akkor elkezdtem magamra is gondolni, s ez lett a végeredmény” – mondta a „vörösök” sikerkovácsa.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik