A Manchester United hosszabbított Erik ten Haggal – hivatalos

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.07.04. 12:21
Erik ten Hag marad Manchesterben (Fotó: Getty Images)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United szerződést hosszabbított a klub menedzserével, Erik ten Haggal.

A Manchester United a klub hivatalos honlapján jelentette be, hogy 2026-ig meghosszabbítja Erik ten Hag szerződését.

„Nagyon örülök, hogy megállapodtam a klubbal a további közös munkáról. Ha visszatekintünk az elmúlt két évre, büszkén gondolhatunk vissza két trófeára és számos példára, amelyek a fejlődésre mutatnak ahhoz képest, ahol akkor voltunk, amikor csatlakoztam. Ugyanakkor tisztában kell lennünk azzal is, hogy még rengeteg kemény munka áll előttünk, hogy elérjük a Manchester Unitedtől elvárt szintet” – olvasható a holland menedzser nyilatkozata a klub honlapján.

Dan Ashworth, az MU frissen kinevezett sportigazgatója így nyilatkozott: „Miközben a klub az elmúlt idény felülvizsgálata során rávilágított a javításra szoruló területekre, arra a világos következtetésre jutott, hogy Erik a legjobb partner számunkra a színvonal és az eredmények növelésében.”

Erik ten Hag 2022-ben vette át a Manchester United irányítását. Az első idényében megnyerte az angol Ligakupát, bejutott az FA-kupa döntőjébe, és ugyan az Európa-ligában nem diadalmaskodott, a bajnokságban a Bajnokok Ligáját érő harmadik helyen zárt. A mögöttünk hagyott idény azonban nem sikerült jól: a BL csoportkörében kvartettje utolsójaként kiesett, a Premeir League-ben pedig a nyolcadik helyen zárt mínuszos gólkülönbséggel, ez a helyezés pedig a legrosszabb volt klub történelmében a PL-ben.

A holland edző mellett szól, hogy második idényét sem zárta trófea nélkül, hiszen a városi rivális Manchester Cityt legyőzve elhódította az FA-kupát. Továbbá sok sérülés súlytotta a csapatot, miközben beépítette a fiatalok közül Alejandro Garnachót és Kobbie Mainoo-t is a manchesteri csapatba. 

Erik ten Hag 114 tétmérkőzésen át irányította a Manchester Unitedet, ezeken 68-szor nyert 15 döntetlen és 31 vereség mellett.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik