ARTeta: nyer-e bajnokságot a taktika művésze?

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2024.07.09. 15:20
Barát és rivális (Fotó: AFP)
Lehet óriási hőség és Európa-bajnokság a vén kontinensen, nyújthat megannyi érdekességet és szórakozási lehetőséget a strandok és a fesztiválok világa, mint rendesen, most is óriási figyelem övezi a futballvilág átigazolásait. Idén is nekilátunk, hogy rendet vágjunk a transzferek között – ahogyan az 2008 óta hagyomány, a Premier League-gel és az Arsenallal kezdünk.

Az ARSENAL nem játszik olyan meghatározó szerepet az angol labdarúgásban, mint Arsene Wenger legszebb éveiben, ugyanakkor a spanyol mester, Mikel Arteta munkássága előtt szakértők és drukkerek sora borul le. Érdemes megnézni az anyagi hátteret is. Az előző tíz évben aláírási és ügynöki díjak nélkül a csapat 950 millió eurót költött nettóban erősítésre, tehát az eladások fölött, ez nem sokkal kevesebb, mint a Chelsea és a Manchester City ilyen mutatója, a rekorder United 1.24 millióért építkezett.

VOLT MIBŐL

Arteta 2019 végén érkezett a klubhoz, azóta a legtöbbet a Chelsea költötte (860 millió euró), a második helyen az Arsenal áll, és az 571 milliós költéshez nyugodtan írjunk hozzá 100-120 millió eurós egyéb költséget – de nem látszat nélküli a befektetés, a keret összértéke meghaladja az egymilliárd eurót, a Transfermarkt egészen pontosan 1.18 milliárdra teszi ezt. A következő kérdés csak az, milyen sikereket ért el a csapat?

Arteta pár hónapja ült a kispadon, amikor megnyerték az FA-kupát és a Community Shieldet, utóbbi sorozatban 2023-ban is diadalmaskodtak, sorozatban a Chelsea-t, a Liverpoolt és a Manchester Cityt verve, a legutóbbi két bajnokságban ezüstérmesek lettek a City mögött.

Az egész liga egyik legfiatalabb csapata kapta a legkevesebb gólt, és csak öttel kevesebbet szerzett a rekorder Citynél – ugyanakkor a Bajnokok Ligájában a csoportkör után csak nagy nehezen gyűrték le az FC Portót, a Bayern München aztán túl nagy falatnak bizonyult (tavaly az Európa-ligában a Sporting CP jelentette a végállomást, azelőtt meg nem jutottak ki Európába). A mester alatt mérkőzésenként két pontot szereztek, Pep Guardiola mutatója a Citynél 2.3.

VOLT KIKET

Arteta 2020-ban megszerezte a Thomas Partey, Gabriel Magalhaes párost, aztán évente 200-200 milliós befektetéssel érkezett a Ben White, Martin Ödegaard, Aaron Ramsdale, Tomijaszu Takehiro, Albert Sambi Lokonga, Nuno Tavares, majd a Gabriel Jesus, Fábio Vieira, Olekszandr Zincsenko, Leandro Trossard, Jakub Kiwior, Jorginho, Matt Turner, Marquinhos sor; aztán a Declan Rice, Kai Havertz, Jurrien Timber, David Raya négyes, azaz a pénzt nem kímélve alakította át a keretet a spanyol mester.

Jelenleg nincs olyan játékos, aki 2019-nél hamarabb érkezett volna a keretbe!

VÉGY MÉG EGY…

Ezen a nyáron végleg megvette a klub a Brentfordtól David Rayát, a 3.5 milliós kölcsöndíj után most az opció szerint 31.9 millió eurót fizetve, a spanyol minden idők hatodik legdrágább kapusa lett! Vetélytársa, Aaron Ramsdale a 11. ezen a listán…

Elengedték a 31 éves egyiptomi szűrőt, Mohamed el-Nenit és a nála egy évvel idősebb portugál szélsővédőt, Cédricet, tehát még tovább fiatalodott a keret.

Ahogyan az lenni szokott, a befutott vagy létszámon felüli játékosoknak akadnak kérőik, Jakub Kiwiorért a Juventus tett egy ajánlatot, William Saliba neve felmerült a Real Madridnál (de aligha igazol el Londonból idén a bekk, még a PSG-hez sem), a csalódást okozó középpályást, Albert Sambi Lokongát a Sevilla kerülgeti, Reiss Nelsont a Crystal Palace, a Fulham és a West Ham – az Everton pedig vevő lenne az Eddie Nketiah, Kieran Tierney, Nelson, Lokonga kvartettre.

OLASZ ÉS SZAÚDI KAPCSOLAT

A Fulham kész 30 milliót adni Emile Smith Rowe-ért, az Arsenal 47-et kér, írja egy angol lap (a másik kérő a Crystal Palace, de mint a Skytól Dharmesh Sheth hozzáteszi, a támadónak vannak más angol ajánlatai is), a Sevilla 3.5 millió euróért kéri kölcsön Lokongát, de klubja csak kötelező vételi opcióval adja, és igaz ez Kiwior esetében is.

A legrégebb óta a keretben lévő játékos, Nketiah ára legalább 35 millió euró (ezt állítólag a Fulhamtől kérték), Nuno Tavarest kölcsönkérte az Ajax. Kiwiort a Milan és az Internazionale is monitorozza, sőt Alfredo Pedulla és Gianluca Di Marzio is szerint van olasz kérője Nuno Tavaresnek, mégpedig a Lazio.

A legtöbb pénz mégis Thomas Parteyért futhat be: a középpályást a Szaúd-Arábiai Állami Befektetési Alap (PIF) kereste meg, hogy igazoljon a szaúdi ligába, az al-Naszr, az al-Ittihad, az al-Ahli Szaúdi vagy az al-Hilal lehet az új klubja. Partey 31 esztendős, a szerződése egy évig szól még, és havi egymillió eurós nettó fizetéssel csábítják őt. Ez igencsak nyomós érv az aláírásra!

Őt 50 millió euróért vették, Fábio Vieiráért 35 millió eurót adtak, de nem megy neki mostanában, ezért merült fel, hogy visszaigazol az átalakuló FC Portóhoz.

ÉS AKKOR A JELÖLTEK

Rutinos olvasóink már kitalálták, hogy ha ennyi játékos körül „legyeskedik” az Everton, akkor onnan szeretne igazolni Arteta csapata: Partey utóda a 22 éves „futógép”, Amadou Onana lehet, csak éppen, mint a Sky Sport beszámolt róla, a játékos másik kérője a Bayern München. Több szakíró is tényként kezeli, hogy a 22 éves olasz középső védő, Riccardo Calafiori már az Arsenalé, öt évre ír alá, évi négymillió eurós nettó fizetésért. A Bologna 50 millió eurót kap, ez már sok volt a Chelsea-nek, a Liverpoolnak, a Real Madridnak, a Juventusnak és a Bayer Leverkusennek is. Két éve az AS Roma 2.6 millióért adta el a futballistát az FC Baselnek, tavaly onnan 4 millióért vette a Bologna.

Az uruguayi védelmi mindenest, Manuel Ugartét állítólag a PSG maga ajánlotta fel pár topklubnak, így az Arsenalnak is.

Óriási pénz 50 millió euró egy játékosért, az aláírási pénz, az ügynöki és ügyvédi díjak legalább 10 milliót kóstálnak, de a PSV ennél is többet kérhet a belga szélsőért, Johan Bakayokóért, rá Arteta a BL-ben figyelt fel, egy belga lap szerint már megtörtént a hivatalos kapcsolatfelvétel.

A 21 éves szélső, Nico Williams árát felvitte az Európa-bajnokság, az ő szerződése még tovább, 2027-ig szól. Decemberben hosszabbított vele az Athletic Bilbao, a korábbi kivásárlási ára 50 millió euró volt. Deus ex transzfersorozat: éppen akkor került ki Joan Laporta rádiónyilatkozata Williams ügyében, amikor ezt a részt írtuk: a katalánok elnöke biztos abban, hogy leigazolja a nyáron a fiatal szélsőt, mert hamarosan jó hírekről fog beszámolni a Barcelona gazdasági ügyeit illetően.

Fabrizio Romano úgy tudja, a kivásárlási ár 58 millió euró.

Williamshez szorosan kapcsolódik, hogy több angol lap szerint is az Arsenal 35 millió eurót és Eddie Nketiah játékjogát ajánlotta fel a Barcelonáért Raphinháért.

Olcsóbb megoldás Yáser Asprilla (Watford, alig 20 milliót kérnek csak érte, mert jövőre lejár a szerződése…), Viktor Cihankov, éppen ilyen drága a wolverhamptonos Pedro Neto.

Kis magyaros szál…

EZE? GYÖKERES VÁLTÁSÁRA NINCS REMÉNY

Ahogyan Bakayoko, úgy Eberechi Eze sem lett Eb-főszereplő, a 26 éves támadó és bal oldali középpályás ára PL-standardok alapján 70 millió is lehet: nagy munkabírású, és az előző idényben a Crystal Palace-ból 27 bajnokin szerzett 15 kanadai pontjával ragyogott ki. A kérők pechjére ő is tavaly év végén hosszabbított.

Victor Osimhen túl nagy falat talán, Serhou Guirassyról lemaradtak a jelek szerint, Artem Dovbik jelenthet itt olcsóbb megoldást. A neves szakíró, Rudy Galetti úgy tudja, a Napolinál rákérdeztek Artetáék Osimhen árára, de megállt az ügy. Amelynek szépségét az adja, hogy éppen Dovbikot szemelték ki a nápolyiak Osimhen pótlására, akinek hogy, hogyan nem, van szaúdi kérője is.

A svéd-magyar Viktor Gyökeres az előző idényt 50 mérkőzésen szerzett 43 góllal és 15 gólpasszal zárta, így aztán jogos a remény, hogy aktiválja valaki a százmillió eurós kivásárlási árat… Ez most nem az Arsenal szintje anyagilag.

Jules Koundé és Joshua Kimmich Arsenalhoz igazolására sem adunk sok esélyt, nincs könnyű dolga Artetának és a Edú Gaspar, Richard Garlick vezetőpárosnak: a Feyenoord mexikói gólzsákja, Santiago Giménez vagy a Brighton támadója, Evan Ferguson is 50 millió fölötti „mulatság”, az Eb-szereplés simán 30 millió euró fölé lökte a török Ferdi Kadioglu árát – de még mindig olcsóbb, mint az állítólag a Chelsea és a Manchester United által is „üldözött” Kerkez Milos.

Mikel Merinót angol lapok szerint már jóideje figyelik, a kontinenstorna az ő árfolyamát is alaposan megemelte.

RAMSEY MEHET?

A 23 éves, volt válogatott kerettag spanyol kapus, a 23 esztendős Joan García sokkal-sokkal olcsóbban válthat a klubot, az Espanyol már megegyezett az Arsenallal ez ügyben többek szerint is. Jöhet még egy kapus, a Wolverhamptontól a harmincéves Daniel Bentley, egymillió eurónál nem sokkal többért, Ramsdale ugyanis távozhat, mégpedig 60 millió körüli összegért.

Martín Zubimendi ugyanakkor nem igazol az Arsenalhoz ezen a nyáron, ezt maga árulta el egy nyilatkozatban.

NEM IDEGES

Minden csapatrészt meg szeretnénk erősíteni, ahogyan csak lehetséges – ezt már Arteta nyilatkozta az ESPN-nek. – Az új szabályozásokat tiszteletben kell tartanunk, ugyanakkor az Eb és a Copa América minden ilyen ügyet lelassít. Aztán remélhetőleg megélénkül a piac. Vannak olyan dolgok, amelyekben fejlődnünk kell, ezen leszünk, de a transzferpiac trükkös. Hogy egy év van hátra a szerződésemből? Nem hiszem, hogy bármi probléma lesz ezzel, de pillanatnyilag nincs új fejlemény ebben az ügyben. Boldog vagyok itt, megbecsülnek, és imádom, hogy ezt a klubot képviselhetem.”

Bár messze még a transzferidőszak vége, az Arsenal hívei máris elégedetten felsóhajthatnak.

Már meg is van a Mikel…

A PREMIER LEAGUE ÁTIGAZOLÁSAI
2024 NYARA

FC ARSENAL
ÉRKEZETT: David Raya (Brentford, 31 900 000 euró, kölcsön után végleg)
Kölcsönből vissza: Kieran Tierney (Real Sociedad), Nuno Tavares (Nottingham Forest), Albert Sambi Lokonga (Luton Town)
TÁVOZOTT: Arthur Okonkwo (Wrexham, kölcsön után végleg, i.), Cédric (szerződése lejárt), Mohamed el-Neni (szerződése lejárt)
Kölcsönbe: Nuno Tavares (Lazio), Albert Sambi Lokonga (Sevilla)

ASTON VILLA
ÉRKEZETT: Ian Maatsen (Chelsea, 44 500 000 euró), Samuel Iling-Junior (Juventus, 14 000 000), Lewis Dobbin (Everton, 11 800 000), Enzo Barrenechea (Juventus, 8 000 000), Ross Barkley (Luton Town, 5 900 000), Cameron Archer (Sheffield United, 16 650 000)
Kölcsönből vissza: Leander Dendoncker (Napoli), Koszta Nedeljkovics (Crvena zvezda), Philippe Coutinho (al-Duhail), Lino Sousa (Plymouth)
TÁVOZOTT: Douglas Luiz (Juventus, 51 500 000), Tim Iroegbunam (Everton, 10 700 000), Omari Kellyman (Chelsea, 22 500 000), Morgan Sanson (Nice, kölcsön után végleg, 4 000 000), Calum Chambers (Cardiff City, ingyen)
Kölcsönbe: Philippe Coutinho (Vasco da Gama)
Kölcsönből vissza: Clément Lenglet (Barcelona), Nicolo Zaniolo (Galatasaray)

AFC BOURNEMOUTH
ÉRKEZETT: Luis Sinisterra (Leeds United, kölcsön után végleg, 23 400 000), Enes Ünal (Getafe, k. v., 6. 500 000), Alex Paulsen (Wellington Phoenix, 2 270 000), Daniel Jebbison (Sheffield United, i.)
Kölcsönből vissza: Hamed Junior Traore (Napoli), Jaidon Anthony (Leeds United), Emiliano Marcondes (Hibernian), Jamal Lowe (Swansea), David Brooks (Southampton), Joe Rothwell (Southampton), Kieffer Moore (Ipswich)
TÁVOZOTT: Lloyd Kelly (Newcastle United, ingyen), Jamal Lowe (Sheffield Wednesday, ingyen), Emiliano Marcondes (szerződése lejárt), Darren Randolph (szl.), Ryan Fredericks (szl.)
Kölcsönbe: Joe Rothwell (Leeds United)
Kölcsönből vissza: Andrei Radu (Inter)

FC BRENTFORD
ÉRKEZETT: Igor Thiago (FC Bruges, 33 000 000)
TÁVOZOTT: David Raya (Arsenal, k. v., 31 900 000), Shandon Baptiste (Luton Town, ingyen), Szaman Goddosz (szerződése lejárt), Thomas Strakosha (AEK Athén, ingyen)
Kölcsönből vissza: Neal Maupay (Everton), Sergio Reguilón (Tottenham)

BRIGHTON AND HOVE ALBION
ÉRKEZETT: Yankuba Minteh (Newcastle United, 35 000 000), Mats Wieffer (Feyenoord, 30 000 000), Ibrahim Osman (Nordsjaelland, 19 500 000), Amario Cozier-Duberry (Arsenal U21, ingyen), Malick Junior Yalcouyé (IFK Göteborg, 7 000 000)
Kölcsönből vissza: Mahmud Dahud (VfB Stuttgart), Kacper Kozlowski (Vitesse), Deniz Undav (VfB Stuttgart), Adrian Mazilu (Vitesse), Steven Alzate (Standard Liege), Abdallah Sima (Rangers), Andrew Moran (Blackburn), Yasin Ayari (Blackburn), Carl Rushworth (Swansea), Jeremy Sarmiento (Ipswich)
TÁVOZOTT: Adam Lallana (Southampton, i.), Steven Alzate (szl.)
Kölcsönből vissza: Ansu Fati (Barcelona)

FC CHELSEA
ÉRKEZETT: Kiernan Dewsbury-Hall (Leicester, 35 400 000), Omari Kellyman (Aston Villa, 22 500 000), Marc Guiu (Barcelona, 6 000 000), Tosin Adarabioyo (Fulham, i.), Renato Veiga (FC Basel, 14 000 000)
Kölcsönből vissza: Andrey Santos (Strasbourg), Kepa (Real Madrid), Gabriel Slonina (Eupen), Ian Maatsen (Borussia Dortmund), Romelu Lukaku (AS Roma), Angelo (Strasbourg), David Datro Fofana (Burnley), Armando Broja (Fulham) 
TÁVOZOTT: Ian Maatsen (Aston Villa, 44 500 00), Lewis Hall (Newcastle United, k. v., 33 000 000), Omari Hutchinson (Ipswich, k. v., 23 500 000), Michael Golding (Leicester, 5 900 000), Thiago Silva (Fluminense, i.), Hakim Zikes (Galatasaray, i.),

CRYSTAL PALACE
ÉRKEZETT: Csadi Riad (Betis, 15 000 000), Kamada Daicsi (Lazio, i.)
Kölcsönből vissza: Malcolm Ebiowei (Molenbeek)
TÁVOZOTT: Michael Olise (Bayern München, 53 000 000), Nathan Ferguson (szl.), James Tomkins (szl.), Jairo Riedewald (szl.)

FC EVERTON
ÉRKEZETT: Iliman Ndiaye (Marseille, 18 000 000), Tim Iroegbunam (Aston Villa, 10 700 000)
Kölcsönből vissza: Neal Maupay (Brentford), Mason Holgate (Sheffield United)
TÁVOZOTT: Ben Godfrey (Atalanta, 12 000 000), Andy Lonergan (Wigan, i.), Lewis Dobbin (Aston Villa, 11 800 000), Dele Alli (szl.), André Gomes (szl.)
Kölcsönből vissza: Arnaut Danjuma (Villarreal)

FC FULHAM
ÉRKEZETT: 
Kölcsönből vissza: Kevin Mbabu (Augsburg), Carlos Vinícius (Galatasaray), Terence Kongolo (Rapid Wien), , Luke Harris (Exeter), Jay Stansfield (Birmingham)
TÁVOZOTT: Bobby De Cordova-Reid (Leicester City, i.), Tosin Adarabioyo (Chelsea, i.), Marek Rodák (szl.), Terence Kongolo (szl.), Joao Palhinha (Bayern München, 51 000 000)
Kölcsönből vissza: Fodé Ballo-Touré (Milan), Armando Broja (Chelsea)

IPSWICH TOWN
ÉRKEZETT: Omari Hutchinson (Chelsea, 23 500 000), Ben Johnson (West Ham, i.), Liam Delap (Manchester City, 17 850 000), Jacob Greaves (Hull City, 21 500 000)
TÁVOZOTT: Gasszan Ahadme (Charlton, 1 180 000), Sone Aluko (visszavonult), Idrist el-Mizuni (Oxford United, 470 000)
Kölcsönből vissza: Omari Hutchinson (Chelsea), Jeremy Sarmiento (Brighton), Lewis Travis (Blackburn), Brandon Williams (Manchester United), Kieffer Moore (Bournemouth)

LEICESTER CITY
ÉRKEZETT: Issahaku Fatawu (Sporting CP, k. v., 17 000 000), Michael Golding (Chelsea, 5 900 000), Bobby De Cordova-Reid (Fulham, i.), Caleb Okoli (Atalanta, 14 000 000)
Kölcsönből vissza: Boubakary Soumaré (Sevilla), Victor Kristiansen (Bologna), Luke Thomas (Middlesbrough), Daniel Iversen (Stoke)
TÁVOZOTT: Kiernan Dewsbury-Hall (Chelsea, 35 400 000), Wilfred Ndidi (szl.), Dennis Praet (szl.), Kelechi Iheanacho (szl.), Marc Albrighton (szl.)
Kölcsönből vissza: Yunus Akgün (Galatasaray), Callum Doyle (Manchester City)

FC LIVERPOOL
ÉRKEZETT: 
Kölcsönből vissza: Sepp van den Berg (Mainz), Calvin Ramsay (Bolton), Fábio Carvalho (Hull), Nathaniel Phillips (Cardiff)
TÁVOZOTT: Adrián (Betis, i.), Joel Matip (szl.), Thiago Alcántara (szl.)
Kölcsönbe: Calvin Ramsay (Wigan)

MANCHESTER CITY
ÉRKEZETT: 
Kölcsönből vissza: Kalvin Phillips (West Ham), Máximo Perrone (Las Palmas), Joao Cancelo (Barcelona), Yan Couto (Girona), Issa Kaboré (Luton), Josh Wilson-Esbrand (Cardiff), James McAtee (Sheffield United)
TÁVOZOTT: Taylor Harwood-Bellis (Southampton, k. v., 23 000 000), Tommy Doyle (Wolverhampton, k. v., 5 000 000), Liam Delap (Ipswich Town, 17 850 000), Sergio Gómez (Real Sociedad, 9 000 000)

MANCHESTER UNITED
ÉRKEZETT: Joshua Zirkzee (Bologna, 42 500 000)
Kölcsönből vissza: Hannibal (Sevilla), Mason Greenwood (Getafe), Donny van de Beek (Eintracht Frankfurt), Jadon Sancho (Borussia Dortmund), Facundo Pellistri (Granada), Brandon Williams (Ipswich Town)
TÁVOZOTT: Álvaro Carreras (Benfica, k. v., 6 000 000), Omari Forson (Monza, i.), Anthony Martial (szl.), Brandon Williams (szl.), Raphaël Varane (szl.), Shola Shoretire (szl.), Willy Kambwala (Villarreal, 10 000 000), Donny van de Beek (Girona, 500 000)
Kölcsönből vissza: Szofjan Amrabat (Fiorentina)

NEWCASTLE UNITED
ÉRKEZETT: Lewis Hall (Chelsea, k. v., 33 000 000), Lloyd Kelly (Bournemouth, i.), John Ruddy (Birmingham, i.), Odisszeasz Vlahodimosz (Nottingham Forest, 4 730 000)
Kölcsönből vissza: Yankuba Minteh (Feyenoord), Harrison Ashby (Swansea), Jamal Lewis (Watford), Ryan Fraser (Southampton), Isaac Hayden (Queens Park)
TÁVOZOTT: Elliot Anderson (Nottingham, 41 200 000), Yankuba Minteh (Brighton, 35 000 000), Loris Karius (szl.), Matt Ritchie (szl.)

NOTTINGHAM FOREST
ÉRKEZETT: Elliot Anderson (Newcastle United, 41 200 000), Marko Stamenic (Crvena zvezda, 5 500 000), Eric da Silva Moreira (St. Pauli, 1 500 000), Carlos Miguel (Sao Paulo, 4 000 000)
Kölcsönből vissza: Jonathan Panzo (Standard Liege), Omar Richards (Olympiakosz), Scott McKenna (Köbenhavn), Joe Worrall (Besiktas), Hvang Ui Dzs (Alanyaspor), Jonjo Shelvey (Caykur Rizespor), Loic Mbe Soh (Almere), Josh Bowler (Cardiff), Lewis O'Brien (Middlesbrough), Emmanuel Dennis (Watford)
TÁVOZOTT: Moussa Niakhaté (Olympique Lyon, 31 900 000), Orel Mangala (Olympique Lyon, k. v., 23 400 000), Remo Freuler (Bologna, k. v., 4 500 000), Odisszeasz Vlahodimosz (Newcastle United, 4 730 000), Harry Arter (szl.), Felipe (visszavonult), Loic Mbe Soh (szl.), Scott McKenna (szl.), Cheikhou Kouyaté (szl.), Wayne Hennessey (szl.)
Kölcsönbe: Marko Stamenic (Olympiakosz)
Kölcsönből vissza: Giovanni Reyna (Borussia Dortmund), Nuno Tavares (Arsenal), Gonzalo Montiel (Sevilla), Rodrigo Ribeiro (Sporting CP), Divock Origi (Milan)

FC SOUTHAMPTON
ÉRKEZETT: Taylor Harwood-Bellis (Manchester City, k. v., 23 000 000), Ronnie Edwards (Peterborough, 3 500 000), Nathan Wood (Swansea, 3 500 000), Charlie Taylor (Burnley, i.), Adam Lallana (Brighton, i.), Szugavara Jukinari (AZ, 7 000 000)
Kölcsönből vissza: Duje Caleta-Car (Olympique Lyon), Paul Onuachu (Trabzonspor), Romain Perraud (Nice), Armel Bella-Kotchap (PSV), Lyanco (al-Garafa), Mateusz Lis (Göztepe), Carlos Alcaraz (Juventus)
TÁVOZOTT: Lyanco (Atlético Mineiro, 4 500 000), Romain Perraud (Sevilla, 3 500 000), Stuart Armstrong (szl.), Ché Adams (szl.), Duje Caleta-Car (Olympique Lyon, 3 590 000), Lyanco (Atlético Mineiro, 4 500 000)
Kölcsönből vissza: Flynn Downes (West Ham), David Brooks (Tottenham), Ryan Fraser (Newcastle United), Joe Rothwell (Bournemouth)

TOTTENHAM HOTSPUR
ÉRKEZETT: Archie Gray (Leeds, 41 250 000), Lucas Bergvall (Djurgarden, 10 000 000) 
Kölcsönből vissza: Djed Spence (Genoa), Alejo Véliz (Sevilla), Tanguy Ndombélé (Galatasaray), Sergio Reguilón (Brentford), Ashley Phillips (Plymouth), Japhet Tanganga (Millwall)
TÁVOZOTT: Ivan Perisic (Hajduk Split, k. v., i.), Joe Rodon (Leeds, k. v., 11 800 000), Tanguy Ndombélé (Nice, i.), Eric Dier (Bayern München, k. v., i.), Ryan Sessegnon (szl.), Japhet Tanganga (Millwall, i.)

WEST HAM UNITED
ÉRKEZETT: Max Kilman (Wolverhampton, 47 500 000), Luis Guilherme (Palmeiras, 23 000 000), Wes Foderingham (Sheffield United, i.)
Kölcsönből vissza: Nathan Trott (Vejle), Andy Irving (Klagenfurt), Callum Marshall (West Bromwich), Flynn Downes (Southampton)
TÁVOZOTT: Szaid Benrahma (Olympique Lyon, k. v., 14 400 000), Thilo Kehrer (Monaco, k. v., 11 000 000), Nathan Trott (Köbenhavn, 1 500 000), Ben Johnson (Ipswich, i.), Angelo Ogbonna (szl.), Divin Mubama (szl.)
Kölcsönből vissza: Kalvin Phillips (Manchester City)

WOLVERHAMPTON WANDERERS
ÉRKEZETT: Rodrigo Gomes (Braga, 15 000 000), Pedro Lima (Recife, 10 000 000), Tommy Doyle (Manchester City, k. v., 5 000 000)
Kölcsönbe: Jörgen Strand Larsen (Celta Vigo, 3 000 000)
Kölcsönből vissza: Chiquinho (Famalicao), Daniel Podence (Olympiakosz), Goncalo Guedes (Villarreal), Sasa Kalajdzic (Eintracht Frankfurt), Yerson Mosquera (Villarreal), Bolla Bendegúz (Servette), Fábio Silva (Rangers), Ki-Jana Hoever (Stoke), Luke Cundle (Stoke), Joe Hodge (Queens Park)
TÁVOZOTT: Max Kilman (West Ham, 47 500 000), Bolla Bendegúz (Rapid Wien, i.)

Vastaggal az elmúlt hét átigazolásai.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik