A Liverpool mindenben megegyezett Federico Chiesával – sajtóhír

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.08.28. 13:59
Federico Chiesa sajtóhírek szerint mindenben megegyezett a Liverpoollal (Fotó: Getty Images)
Az átigazolási ügyekben jártas Fabrizio Romano és az angol Sky Sports is arról számolt be, hogy az angol élvonalbeli Liverpool mindenben megegyezett a Juventus szélsőjével, Federico Chiesával.

A Juventus élére júliusban kinevezett Thiago Motta már korábban jelezte, hogy nem tart igényt a torinóiak 26 éves balszélsőjére, Federico Chiesára, ugyanis a szakember inkább a nemrég szerződtetett argentin Nico Gonzálezre, a portugál Francisco Conceicaóra, vagy a belga Samuel Mbangulára számít ezen a poszton.

Az 51-szeres olasz válogatott Chiesának ugyan jövő nyárig érvényes a szerződése a Juventusszal, de a torinóiak mindössze 13 millió euróért megválnának tőle.

Bár Chiesa iránt eleinte az FC Barcelona érdeklődött nagy erőkkel, de a katalánok nehéz gazdasági helyzetben vannak, s több játékostól is meg kellett válniuk, hogy például Dani Olmót regisztrálhassák – nem véletlen, hogy a La Gazzetta dello Sport ma már azt írta, hogy a gránátvörös-kékek lemondtak Chiesáról.

Miközben az FC Barcelona egyre inkább partvonalon kívülre került Chiesánál, a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpool elkezdett érdeklődni a játékos iránt, s Fabrizio Romano arról számolt be, hogy a vörösök minden személyes feltételben megegyeztek a játékossal, aki négy évre írhat alá. De ehhez még a két klubnak is meg kell egyeznie az átigazolási díjban – sajtóhírek szerint a Liverpool 13 millió euróért szerzi meg a balszélsőt.

Romano újabb bejegyzésében már azt írta, hogy Chiesa már ma Liverpoolba utazik, hogy véglegesítsék az átigazolást.

Frissítés: Chiesa valóban Liverpoolba utazott, s kora délután meg is érkezett a városba. Az után eshet át az orvosi vizsgálatokon, hogy a két klub megegyezett egymással.

„Nagyon boldog vagyok. Alig várom, hogy a Liverpool játékosa legyek. Én és a családom is nagyon boldogok vagyunk. Szeretnék köszönetet mondani a Juventusnak és a szurkolóknak, akik mindig különlegesek lesznek számomra. Itt az idő a Liverpoolra. Nagyon boldog vagyok. Alig várom” – mondta a liverpooli újságíróknak a városba érkezése után Chiesa.

Chiesa Liverpoolba szerződése egyébként annak fényében érdekes, hogy a szélső posztján ott van a csapat legértékesebb játékosának számító Luis Díaz, illetve a holland válogatott Cody Gakpo is, de adott esetben Darwin Núnez és Diogo Jota is feltűnt már ezen a poszton.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik