Három kulcspassz, elit pontosság – pazar meccsel nyitotta az idényt Szoboszlai a Liverpoolnál

CSELŐTEI MÁRKCSELŐTEI MÁRK
Vágólapra másolva!
2024.08.18. 10:41
Ezt az idényt is jó formában kezdi Szoboszlai Dominik (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a Liverpool 2–0-ra nyert az Ipswich otthonában az angol labdarúgó Premier League első fordulójában szombaton. A győzelemben nagy szerepet vállalt Szoboszlai Dominik is, aki remek statisztikákkal zárt.

 

A magyar válogatott középpályásnak az Opta adatai szerint 3 (!) kulcspassza volt a meccsen, a második gólban elévülhetetlen érdemeket szerzett, s bár a hivatalos statisztikába nem került be (hiszen megpattant), egyesek gólpassznak is megadták a mozdulatát. 

Ezen felül 2/2 hosszú labdát, 1/1 sikeres cselt, négy győztes párharcot és három (blokkban elakadt) lövést is összehozott Szoboszlai Dominik, akinek 61 érintéséből 42/46-os volt a passzmutatója, tehát 91 százalékos.  

A meccset követő sajtótájékoztatón a taktikai elemeket gondosan kiveséző újdonsült vezetőedző, Arne Slot is megemlítette Szoboszlai szerepének fontosságát: „Meg kellett fejtenünk az ellenfél védekezését. Az Ipswich vállalta azt a kockázatot, hogy emberfogással, egy az egyben védekezett rajtunk az egész pályán, így az egyik középhátvéd mindig kilépett Szoboszlai Dominikra, ezáltal a három támadónk egyedül maradt a maradék három védőjükkel. Ezt ismertük fel jól, s folyamatosan veszélyt tudtunk teremteni a nekik passzolt labdákból. Ezt látva megváltozott az Ipswich játéka a meccs végére, kevésbé jöttek ki ránk, mi pedig nyugodtabban járathattuk a labdát.”

ANGOL PREMIER LEAGUE
1. FORDULÓ
IPSWICH TOWN–LIVERPOOL 0–2 (0–0) 
Ipswich, Portman Road. V: Tim Robinson
IPSWICH TOWN: Walton – Tuanzebe (Szmodics, 74.), Woolfenden, Greaves, Davis – Luongo (J. Taylor, 64.), Morszi – Burns (Ben Johnson, 57.), Chaplin (Harness, 64.), Hutchinson – Delap (Al-Hamadi, 74.). Menedzser: Kieran McKenna
LIVERPOOL: Alisson – Alexander-Arnold (Bradley, 77.), Quansah (Konaté, a szünetben, Van Dijk, Robertson (Cimikasz, 79.) – Gravenberch, Mac Allister – Szalah, Szoboszlai, L. Díaz – Diogo Jota (Gakpo, 79.). Menedzser: Arne Slot
Gólszerző: Diogo Jota (60.), Szalah (65.)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik