Ugarte megérkezett Manchesterbe, McTominay Nápolyba tart

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.08.28. 10:08
Manuel Ugarte már Manchesterben, hamarosan aláír a Unitedhez (Fotó: Getty Images)
Az átigazolási ügyekben jártas Fabrizio Romano értesülései szerint megérkezett Manchesterbe a Paris Saint-Germain uruguayi középpályása, Manuel Ugarte, akiért a „vörös ördögök” bónuszokkal együtt 50 millió fontot fizetnek a párizsiaknak, ugyanakkor távozik az MU-tól és a Napolihoz tart a skót középpályás, Scott McTominay.

A Paris Saint-Germain tavaly nyáron 60 millió euróért szerződtette a portugál Sportingtól az uruguayi Manuel Ugartét, aki hamar alapember lett Luis Enrique csapatában, s az előző idényben minden sorozatot figyelembe véve 37 mérkőzésen három gólpasszig jutott.

A 22-szeres uruguayi válogatott Ugarte iránt egész nyáron élénken érdeklődött a Manchester United, amely előbb csak 35 millió fontot kínált a párizsiaknak, majd felvetette, hogy kölcsönvenné Ugartét, de az elmúlt napokban a „vörös ördögök” végül belementek, hogy kifizetik a francia csapat által kért összeget.

A Sky Sports azt írta, hogy az MU 42.2 millió fontot fizet Ugartéért, ez az összeg teljesítményalapú feltételek teljesülése esetén 50.7 millióra emelkedhet.

A francia élvonal első két fordulóját kihagyó Ugarte távozását az elmúlt hetekben erősen sejteni lehetett, erre csak ráerősített a játékos sejtelmes, szemeket ábrázoló hangulatjelet tartalmazó bejegyzése X-oldalán, ám most Fabrizio Romano is arról számolt be, hogy Ugarte éjszaka megérkezett Manchesterbe, hogy átessen az orvosi vizsgálatokon és aláírja szerződését az MU-val.

Romano úgy tudja, hogy Ugarte 5+1 évre írhat alá Manchesterben.

Ugarte érkezése miatt azt már korábban is lehetett sejteni, hogy az MU Casemirótól vagy Scott McTominaytől megválna, s úgy fest, hogy utóbbi távozik, ugyanis a manchesteriek mindenben megegyeztek az olasz élvonalbeli Napolival, amely 30 millió eurót fizet a skót középpályásért, aki hamarosan orvosi vizsgálatokra érkezhet Nápolyba – Romano szerint McTominay egyszerre eshet át az orvosin a még mindig a Chelsea kötelékébe tartozó, de ott régóta kegyvesztett Romelu Lukakuval, aki az előző idényt az AS Románál, az azt megelőzőt az Internél töltötte kölcsönben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik