A vezérigazgató szerint Ten Hag a Manchester United teljes támogatását élvezi

Vágólapra másolva!
2024.09.03. 10:51
Manchester United FC v Liverpool FC - Premier League
Erik ten Hagban továbbra is bíznak Manchesterben (Fotó: Getty Images)
Erik ten Hag vezetőedző – a döcögős idénykezdet ellenére – a Manchester United teljes támogatását élvezi – jelentette ki a labdarúgóklub vezérigazgatója.

Erik ten Hag vezetőedző – a döcögős idénykezdet ellenére – a Manchester United teljes támogatását élvezi – jelentette ki a labdarúgóklub vezérigazgatója.

Az előző idényt a Premier League nyolcadik helyén zárták a „vörös ördögök”, akik vasárnap hazai pályán simán, 3–0-ra kikaptak bajnokin a Liverpooltól – Szoboszlai Dominik végig pályán volt és gólpasszt adott a Mersey-parti együttesben –, s egy győzelemmel és két vereséggel csupán a 14. helyen állnak.

Omar Berrada vezérigazgató szerint az 54 esztendős holland tréner élvezi a klub teljes körű támogatását, egyúttal bizakodásának adott hangot, hogy minden darab a helyére kerül a hosszú távú építkezésben, amely visszavezeti az együttest korábbi sikereihez hazai és európai színtéren egyaránt.

„Erik teljes támogatásunkat élvezi, úgy véljük, ő a megfelelő edző számunkra” – fogalmazott Berrada a Liverpooltól elszenvedett vereséget követően.

A Manchester United húsz bajnoki címe közül eddig az utolsót a 2012–2013-as idényben szerezte, ekkor búcsúzott a klubtól több mint 26 esztendőt követően a legendás Sir Alex Ferguson. Azóta hosszabb-rövidebb ideig David Moyes, Ryan Giggs, Louis van Gaal, José Mourinho, Ole Gunnar Solskjaer, Michael Carrick és Ralf Rangnick is ült a kispadon, mielőtt két éve Ten Hag átvette az együttest. A bajnoki trófea elhódítása így a fő cél, ugyanakkor Berrada emlékeztetett: hosszú távra tekintenek előre.

„Mi nem csak egy Premier League-címet akarunk nyerni és megelégedni ezzel. Olyan csapatot szeretnénk felépíteni, amely megbízhatóan képes harcolni az elsőségért a Bajnokok Ligájában, a bajnokságban és a hazai kupákban is” – vallott a klub filozófiájáról a vezérigazgató. Meglátása szerint pozitívan zárta a nyári átigazolási időszakot az alakulat, amelynek vezetőségében is vannak „friss arcok”, így Berrada úgy véli, hogy a klub jó irányba halad és személy szerint optimistán tekint az előttük álló időszakra.

„Úgy gondolom, hogy kezdenek helyükre kerülni a darabok, meggyőződésem, hogy sikeresek leszünk” – bizakodott.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik