Gyász: holtan találták medencéjében a Sheffield United legendáját, a Panathinaikosz játékosát

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.10.10. 07:22
Elhunyt George Baldock (Fotó: Getty Images)
Szerda késő este számolt be arról a görög és az angol sajtó, hogy holtan találták medencéjében a Sheffield United labdarúgócsapatának legendáját, a nyáron a görög Panathinaikoszhoz szerződő 31 éves angol-görög állampolgárságú George Baldockot.

A Panathinaikosz is beszámolt labdarúgója halálhíréről, és részvétüket fejezték ki Baldock családjának.

A BBC beszámolója szerint a futballistát az Athén külvárosában, Glifadában található otthonában találták holtan az úszómedencéjükben. A helyi sajtó azt írja, George Baldock nem reagált a felesége telefonhívásaira, ezért a helyszínre érkezett a villa gondnoka, aki a medencében, holtan talált rá. A házához elsőként kiérkező rendőrök megpróbálták újraéleszteni őt, de már nem tudtak segíteni.

A Sheffield Unitedet is sokkolta az egykori közönségkedvenc halála.

A jobbhátvédet 2017 nyarán szerződtette a Sheffield Unitedet, és hét évet töltött el az angol csapatnál. Összesen 219 tétmérkőzésen játszott a klub színeiben, ezeken hat gólt és 16 gólpasszt jegyzett. A nyáron klublegendaként, ingyen távozott a Panathinaikoszhoz. A mostani idényben a sérülései miatt csupán négy meccsen játszott, de múlt vasárnap az Olympiakosz elleni rangadón kezdőként 75 percet kapott.

Az Angliában született, de görög felmenőkkel rendelkező Baldock 2022-ben mutatkozott be a görög nemzeti csapatban, és 12-szeres válogatott volt. Az angol és a görög csapat egyébként éppen ma, csütörtökön 20.45-től mérkőzik meg egymással a Nemetek Ligájában, de sajtóhírek szerint nem kizárt, hogy elhalasztják a mérkőzést. Baldock utoljára márciusban, a grúzok elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn játszott a válogatottban, a mostani NL-meccsekre nem kapott behívót.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik