„Senki sem választhatja meg, hova születik” – Guardiola beszólt a Tuchel kinevezését kritizálóknak

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.10.18. 17:11
Pep Guardiola (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, Thomas Tuchel lett a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az angol közvéleményt megosztotta a döntés, de a Manchester City mestere, Pep Guardiola védelmébe vette a német szakvezetőt.

Sokan amiatt kritizálták Tuchelt, hogy németként került az angol válogatott élére, mások (így Jamie Carragher és Gary Neville is) pedig amellett törtek lándzsát, hogy az angol nemzeti együttes kispadjára angol szakember dukál. Erre reagált legutóbbi sajtótájékoztatóján a regnáló angol bajnok katalán mestere.

„Senki sem választhatja meg, hova születik, ez az egy dolog, amiről egyikünk sem tehet. Én sem döntöttem úgy, hogy katalán leszek, és mások sem döntöttek úgy, hogy angolok lesznek. Megértem, hogy egyesek egy angol edzőt preferáltak volna, de ha a csapat rosszul szerepel egy angollal a kispadon, őt is ugyanúgy kritizálni fogják” fogalmazott Pep Guardiola.

„A szövetség egy tehetséges és eredményes külföldi edző mellet tette le a garast, és én a legjobbakat kívánom neki. Megérdemli a támogatást, mert mindent meg fog tenni, hogy sikeres legyen. Ha győz, dicsérni fogják, ha pedig veszít, akkor bírálni – nemzetiségétől függetlenül” – mondta Guardiola.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik