„Ez egy sötét nap Angliának” – az angol sajtót megosztotta Tuchel kinevezése

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.10.16. 11:37
Tuchel lett az angol válogatott szövetségi kapitánya (Fotó: Getty Images)
Bár a hivatalos bejelentés csak szerda délelőtt történt meg, az angol és az európai sajtó már reggel kész tényként kezelte, hogy Thomas Tuchel lesz az angol labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya.

Az 51 éves német szakember – akinek az elmúlt években Lőw Zsolt volt a másodedzője – korábban a Mainz, a Borussia Dortmund, a Paris Saint-Germain, a Chelsea és a Bayern München vezetőedzője volt, és ez az első szövetségi kapitányi megbízatása. Angliában vegyes fogadtatásra talált a kinevezéséről szóló hír.

ANGLIA

The Sun: Thomas Tuchelnek minden tulajdonsága megvan ahhoz, hogy tipikus angol edzővé váljon. Taktikai érzék, tettrekészség, energia, tapasztalat – és zavaros szerelmi élet. Az angol futball ismét üdvözli a legrobbanékonyabb, legdinamikusabb, legkarizmatikusabb és legnyurgább edzőt, aki valaha szenzációt okozott a Premier League-ben.

The Independent: A német képes arra, hogy kombinálja a modern és a gyakorlatias, célravezető taktikát, emellett sok játékost ismer azokból az időkből, amikor a Chelsea-nél dolgozott. A Bayern Münchennél töltött idő alatt pedig szoros barátságba került a csapatkapitány Harry Kane-nel."

Daily Mail: „Ez egy sötét nap Angliának” – olvasható a címlapon.


„Az angol válogatott minden tagjának angolnak kell lennie. Nincs szükségünk Thomas Tuchelre, hanem inkább egy hazafi kellene, akinél az első, a második és a harmadik helyen is az ország áll. A szövetségi kapitánynak olyasvalakinek kell lennie, aki ebben a futballkultúrában született és nevelkedett, és ismeri az országot minden aspektusból.”

Mirror: A nemzeti együttest Anglia egyik legnagyobb riválisának képviselője fogja irányítani. Először ül egy német a kispadon.

SPANYOLORSZÁG

Marca: Tuchel eddig csapat nélkül volt, és a piac »bonbonjai« közé tartozott. Ennek most vége, a világ egyik legfontosabb válogatottját fogja irányítani, a 2026-os világbajnoksággal a célkeresztben.

As: Tuchel megelőzte Guardiolát Angliában

SVÁJC

Blick: Robbant a bomba a szigeten: Tuchel veszi át az angol válogatottat.

OLASZORSZÁG

La Gazzetta dello Sport: Tuchel az új angol kapitány: ő a harmadik külföldi ezen a poszton Eriksson és Capello után.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik