Atlétikai vb: szemétszedés, kaszálás a Nemzeti Atlétikai Központ környékén

Vágólapra másolva!
2023.08.04. 21:38
null
A budapesti vb előtt rendbe teszik a Nemzeti Atlétikai Központ környékét (Fotó: Dömötör Csaba)
Szombaton kezdődik az a szemétszedési akció, amellyel az új Nemzeti Atlétikai Központ környékét teszik rendbe a szervezők a tizenöt nap múlva kezdődő világbajnokság előtt. A munkában a civil önkéntesek mellett az OBI, a MÁV, a BKK és a BKV mellett a ferencvárosi, valamint a Fővárosi Önkormányzat is részt vesz – tájékoztatta a viadalt szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. péntek este az MTI-t.

 

A közlemény szerint míg a vb helyszíne „a világ harmadik legnagyobb sporteseményéhez méltó körülményekkel várja a résztvevőket, addig a Nemzeti Atlétikai Központon kívül eső, különféle cégek, közlekedési vállalatok és önkormányzatok tulajdonában lévő terület jelentős mennyiségű parlagfűvel szennyezett, szemetes és elhanyagolt”.

Az esemény szervezőbizottsága felhívta az érintett területek tulajdonosai és fenntartói figyelmét a problémára, egyúttal közös szemétszedési programot kezdeményezett, amelyben vállalta, hogy saját erőforrásaival segítséget is nyújt a rendrakásban.

A felhívásra pozitív visszajelzést adott, így a területrendezési programban részt vesz az OBI, a MÁV, a BKK, a BKV, a IX. kerület és a Fővárosi Önkormányzat is – közölték.

A napokig tartó akciósorozat szombat reggel közös rendrakással, szemétszedéssel veszi kezdetét. Az önkéntesek a IX. kerületi Hajóállomás utca 1. szám alatt jelentkezhetnek. Akik járművel érkeznek, azok az atlétikai stadion látogatói főbejárata melletti szabad helyeken parkolhatnak – írták a közleményben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik