Videó: dráma az amerikai válogatón, nem lesz ott Párizsban a címvédő

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.06.25. 14:38
Athing Mu drámai körülmények között bukta el a címvédés lehetőségét (Fotó: Getty Images)
Nem lesz ott a párizsi olimpián a női 800 méteres síkfutás címvédője, miután a hétfői amerikai válogatóversenyen elesett és így nem végzett az első három között.

A Tokióban tinédzserként olimpiát nyerő, még mindig csak 22 éves Athing Mu a eugene-i válogatóverseny döntőjében 200 méter megtétele után a riválisaival összeütközött, majd elesett, esélye sem volt a boly utolérésére.

Utolsóként ért célba, s mivel az amerikai szabályok szerint a válogatóverseny első három helyezettje jogosult az olimpiai részvételre, Mu nem lehet ott címvédőként a párizsi 800 méteres viadalon.

Mu edzője megóvta a versenyt, megmutatta a versenyző zokniját, amelyen talpnyomok látszódtak, mintegy bizonyítékul arra, hogy a futót elgáncsolták.

Nyolc éve Alysia Montano ugyanígy járt a riói olimpia előtt, a 800 méteres síkfutás amerikai rekordereként maradt le hasonló válogatóverseny miatt az ötkarikás játékokról.

Az amerikaiak első számú esélyese a válogatót megnyerő Nia Akins lett, míg a verseny favoritja immár a brit Keely Hodgkingson, a 22 éves futó Tokióban Mu, tavaly a budapesti vb-n a kenyai Mary Moraa mögött lett második 800 méteren.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik