Noah Lyles egyéni csúccsal hangolt az olimpiára a Gyémánt Liga londoni versenyén

Vágólapra másolva!
2024.07.20. 18:53
Noah Lyles (Fotó: Getty Images)
Noah Lyles 100 méteres síkfutásban egyéni csúccsal hangolt a pénteken rajtoló párizsi olimpiára az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat szombati, londoni állomásán.

Az amerikai sprinter – aki hat világbajnoki győzelméből hármat tavaly Budapesten ért el – 9.81 másodperc alatt ért célba, amely egyben a világ idei legjobb ideje is ezen a távon. Lyles csaknem végig vezetve biztosította be elsőségét a dél-afrikai Akani Simbine és a botswanai Letsile Tebogo előtt.  

A versenynap a női gerelyhajítással kezdődött, amelyben az ausztrál Mackenzie Little 66.27 méteres egyéni csúcsot dobott első nekifutásra, és ezzel megnyerte a viadalt. Mögötte a szerbiai Világos Adriana nemcsak egyéni, hanem országos csúcsot is teljesített 65,58 méterrel, míg a Budapesten világbajnok japán Kitagucsi Harukát (62.69 m) 30 centiméter választotta el a dobogótól.

Férfi súlylökésben sokáig úgy tűnt, hogy hármas amerikai siker születhet, ám Leonardo Fabbri, az olaszok idei Európa-bajnoka az ötödik sorozatban 22.52 méteres dobásával a mezőny élére ugrott.

Női 400 méteres gátfutásban a holland Femke Bol hozta a papírformát és nagy előnnyel nyert, saját tavalyi pályacsúcsát pedig 15 századdal lejjebb, 51.30 másodpercre vitte le. Ugyanezen a távon síkfutásban a jamaicaiak vb-ezüstérmese, Nickisha Pryce 48.57 másodpercre javította a világ idei legjobbját – amely egyben minden idők hetedik leggyorsabb futása ezen a távon. Nyolcszázon a hazai pályán versenyző Keely Hodgkinson javított országos csúcsot, míg 400-on a férfiaknál honfitársa, Matthew Hudson-Smith Európa-rekordot ért el (43.74 mp), egyúttal a kontinensről elsőként teljesítette a távot 44 másodpercen belül.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik