A rúdugró Armand Duplantis megcélozza a 6.30 métert

Vágólapra másolva!
2024.08.21. 16:15
Armand Duplantis újabb öt centit javítana kilencszer már megdöntött világcsúcsán (Fotó: Getty Images)
Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok rúdugró, Armand Duplantis 6.30 méterre szeretné javítani saját világcsúcsát.

A 24 éves svéd atléta az olimpia hivatalos oldalának nyilatkozott céljairól, miután második ötkarikás aranyérmét 6.25 méteres világcsúccsal nyerte.

„Már ezerszer elképzeltem a fejemben ezt a szituációt. Úgy érzem, hogy minden egyes alkalommal, amikor kimentem a hátsó kertbe ugrani, éppen erre a pillanatra gondoltam – ez a világcsúcs volt az olimpiai döntőben” – mondta Duplantis, aki eddig kilenc alkalommal döntött világrekordot.

A svéd klasszis a párizsi aranyával mindössze a második olyan rúdugró, aki egymást követő két olimpián nyerni tudott, rajta kívül ez csak Bob Richardsnak sikerült, aki 1952-ben Helsinkiben, majd 1956-ban Melbourne-ben diadalmaskodott.

„Magasabbra akarok ugrani, és tudom, hogy képes vagyok rá” – hangsúlyozta Duplantis, majd hozzátette „át akarom ugrani a 6.30 métert”.

Duplantis a Gyémánt Liga-sorozat lausanne-i és sziléziai állomásán is versenyez, majd Zürichben tesz egy kis kitérőt a 100 méteres síkfutásra, mivel a szintén ötkarikás győztes, 400 méteres gátfutásban világcsúcstartó norvég Karsten Warholmmal fog összecsapni ezen a távon szeptemberben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik