Biztonság vagy gólgyártás

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.04.12. 21:00
Címkék
Az idegenben elért 1-1 már önmagában kellő önbizalmat adhat a Lyon elleni visszavágóra a PSV játékosainak, ha azonban ez nem lenne elég nekik, még bátran fordulhatnak a statisztikusokhoz is, akik több adattal is igyekeztek alátámasztani, összesítésben miért holland sikerrel végződik majd a párharc.
Csak néhány kiragadott példa: a PSV legutóbb 1988-ban jutott el legalább az elődöntőig az első számú európai kupasorozatban (végül meg is nyerte), és a negyeddöntőben akkor is francia gárdát, a Bordeaux-t búcsúztatta, ráadásul az első meccsen idegenben elért 1-1-et követően hazai 0-0-val; a gárda az idénybeli négy hazai BL-meccséből hármon olyan eredményt ért el, amely továbbjutást érne szerdán (és rendre kapott gól nélkül győzött), a negyedik, az Arsenal elleni 1-1 pedig hosszabbítást. A lyoni "kontra" a BL legeredményesebb támadógépezetére (28 gól), illetve az olyan vendégfellépésekre, mint a brémai (Werder, 3-0), az isztambuli (Fenerbahce, 3-1), vagy a prágai (Sparta, 2-1) épül.

"Láthatják, hogy mi mindenhol tudunk gólt szerezni. Semmi okot sem látok arra, hogy Eindhovenben ne találhatnánk a kapuba. Ne feledjük, hogy egy nullával vagy kettő kettővel már mi jutunk tovább - filozofált Cacapa, a Lyon középhátvédje. - Semmit sem változtatunk az első mérkőzésen mutatott stílusunkon, most is nekünk kell irányítanunk, akárcsak Lyonban. És ez független attól, hogy otthon gólt kaptunk. A PSV ellen ugyanis másképp nem lehet futballozni."

Cacapa úgy véli, a Lyon mindenütt képes gólt szerezni
Cacapa úgy véli, a Lyon mindenütt képes gólt szerezni
Cacapa úgy véli, a Lyon mindenütt képes gólt szerezni
A védő szavaira tökéletesen rímelnek Jean-Michel Aulas klubelnök gondolatai: "A PSV arra törekszik, hogy széttördelje ellenfele játékát. A gólja nagyon szerencsés körülmények között született, ettől eltekintve a hollandok nagyon keveset mutattak Lyonban. Játékosaink láthatták, hogy jobbak a PSV-nél, technikailag mindenképpen, fizikai és taktikai téren viszont zavarba tudtak hozni bennünket. Ezek viszont olyan területek, amelyek kontrollálhatók."

Ezt egy jelentős részében pihent csapat valósíthatja meg, hiszen Paul Le Guen vezetőedző a Nantes elleni bajnokin Eric Abidal, Juninho Pernambucano és Cris szolgálataitól eltekintett, Sidney Govout, Sylvain Wiltord-t és Florent Maloudát pedig csak rövid időre vetette be. Igaz, ebből a szempontból a hollandok is hasonló cipőben járnak, Guus Hiddink a Den Bosch ellen nyugodt szívvel kihagyhatta Pak Dzsi Szungot, Andre Ooijert és Johann Vogelt is. Ráadásul a PSV cseresora jobban produkált, hiszen a hollandok simán megnyerték a maguk bajnokiját, míg a Lyon csak 2-2-re volt jó.

Persze, a hollandok elsősorban nem a hét végi bajnokiból merítenek önbizalmat. "Nagyon büszke vagyok arra, hogy a Crvena zvezda elleni BL-selejtező óta minden fontos mérkőzéssel egyre magasabbra tettük a lécet, és eddig mindig átvittük a magasságot - fogalmazott Hiddink. - Még mindig éhesek vagyunk a sikerre, és szeretnénk a következő fokra jutni. Félelem nélkül lépünk pályára. Nem állunk be hátra, nem húzunk falat a tizehatosunk elé, támadni akarunk, és gólt szerezni."

PSV-Lyon
Az első mérkőzésen: 1-1
Eindhoven, 20.45
V: Nielsen (dán)
A várható kezdőcsapatok:
PSV: Gomes - Ooijer, Alex, Bouma, Li Jung Pjo - Van Bommel, Vogel, Cocu - Pak Dzsi Szung, Vennegoor of Hesselink, Farfán
LYON: Coupet - Abidal, Cacapa, Cris, Réveillére - Essien, Diarra, Juninho Pernambucano, Malouda - Govou, Wiltord

Szavazás

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját?

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik