Celtic: majdnem összejött

G. P.G. P.
Vágólapra másolva!
2005.08.03. 01:06
Címkék
Az odavágók ismeretében azt kell, hogy mondjuk, nem alakult meglepően a mezőny legnevesebb csapatainak részvételével zajló két párharc. A Liverpool simán továbbment litván riválisával szemben, a Celtic pedig - a 0-5-ös első találkozó utáni várakozásnak megfelelően, de egyáltalán nem simán - kiesett.
Hartson szerezte a Celtic második gólját
Hartson szerezte a Celtic második gólját
Hartson szerezte a Celtic második gólját
Hartson szerezte a Celtic második gólját
Hartson szerezte a Celtic második gólját
Hartson szerezte a Celtic második gólját
Gordon Strachan arról értekezett a Petrzalka glasgow-i vendégjátéka előtt, hogy nagyon korán gólt kell szerezni, majd még az első félidőben feltétlenül még egyet, s akkor bármi megtörténhet. Ennél okosabbat csakugyan nem fundálhatott volna ki, de a szurkolók biztosan nem reménykedtek a csodában, a Celtic Park alig több mint félig telt meg.
A jelen lévő negyvenezer embernek is csak negyedóra elteltével jött meg a hangja, amikor a hazaiak kezezés miatt büntetőt reklamáltak - hiába.

Néhány perc múlva azonban már különösebb hőzöngésre sem volt szükség, a Zurawski elleni szabálytalanság nyomán Thompson tizenegyest rúghatott, és nem hibázott. Mi több, Strachan kívánsága teljesült a szünet előtt! Történt, hogy egy összeakaszkodás alkalmával Hartson letépte a mezt az emberéről, s mialatt a szlovákok a partvonalon kívül reparálták a ruhadarabot, a csatár a kapuba bombázott egy beadást.

A második játékrész is jól indult: szöglet után a frissen beálló Maloney McManushoz játszott, aki bevágta a harmadikat. Tovább rohamoztak a házigazdák, aztán a hajrában Beattie fejjel betalált. Ez azonban még mindig kevés volt a bravúrhoz, a Celtic számára tehát véget ért az európai kupaidény.

Rafa Benítez az idegenbeli 3-1-re tekintettel hosszabb-rövidebb pihenőt adott néhány kulcsjátékosnak, köztük Steven Gerrardnak, így olyanok kerültek be a Liverpool kezdő tizenegyébe, mint Carson, Whitbread vagy Warnock. A tapasztalatlan csapat - amelynek a támadósora azért nem festett rosszul: Luis García, Morientes, Crouch… - időnként megszeppentnek tűnt a kaunasiak ellen, helyzetig például elég sokáig nem jutott el. Beníteznek Gerrardot kellett bevinnie a végén, hogy meglegyen a győzelem - a csapatkapitányban nem is kellett csalódnia. Sőt a végén Cissé még fölényessé is tette a sikert.

BAJNOKOK LIGÁJA
Selejtező, 2. forduló, visszavágók: Liverpool (angol)-FBK Kaunas (litván) 2-0 (Gerrard 78., D. Cissé, 86.), továbbjutott: a Liverpool, 5-1-gyel; Celtic (skót)-Artmedia Petrzalka (szlovák) 4-0 (Thompson 22. - 11-esből, Hartson 44., McManus 53., Beattie 82.), tj: az Artmedia, 5-4-gyel. A többi mérkőzést ma játsszák.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik