Óriások és óriásölők

H. T., SZ. A.H. T., SZ. A.
Vágólapra másolva!
2005.08.08. 21:49
Címkék
A selejtezők utolsó fordulója esedékes ma és holnap, illetve két hét múlva, úgyhogy ebben a körben már nem csak a Liverpool az egyetlen nagyágyú. Itt van például az Internazionale is, hogy két közelmúltbeli európai kupadöntősről, a Monacóról és a Sportingról ne is szóljunk. Megemlítendő az Artmedia társulata is, amely két teljesen ellentétes meccsen bár, de végül is kiütötte a Celticet, így most a papíron valamivel könnyebbnek tűnő Partizannal meccselhet a főtábláért - és a pénzhegyekért.
A gólveszélyes Diego Forlán ellenfélként tér vissza Angliába
A gólveszélyes Diego Forlán ellenfélként tér vissza Angliába
A gólveszélyes Diego Forlán ellenfélként tér vissza Angliába
A gólveszélyes Diego Forlán ellenfélként tér vissza Angliába
A gólveszélyes Diego Forlán ellenfélként tér vissza Angliába
A gólveszélyes Diego Forlán ellenfélként tér vissza Angliába
A szlovák kiscsapat előző áldozatának legnagyobb ellensége, a Rangers is most száll be. Azon kívül, hogy a glasgow-iak nyilván nem dőltek a kardjukba a Celtic bukása láttán, azért tanultak is az esetből, ha mást nem: levetkőzték a nagyképűséget. E magatartásra int egyébként az is, hogy az Anorthoszisz a Trabzonsport ejtette ki az előző kanyarban. Ráadásul az a tény is tüzeli a ciprusiakat, hogy ők lehetnek az ország első BL-szereplői.

"Nehéz a feladat, de történelmet írhatunk. Tudjuk, hogy a Rangers erős gárda, ám akkor is küzdeni fogunk" - fogalmazott a játékos-edző, Timur Kecbaja. Hátrány viszont a hazaiak számára, hogy két oszlopuk, a hátvéd Kacavakisz és a csatár Habber is eltiltott, de a grúz főnök megnyugtatott mindenkit: "Igen, fontos játékosok, de vannak megfelelő helyetteseink, akik minden tőlük telhetőt megtesznek majd." A rivális mestere, Alex McLeish csak annyit mondott: "Nekünk a pályán kell bizonyítanunk."

Ugyancsak rangadó néz ki a Goodison Parkban, ahol az Evertonhoz a Villarreal megy. Diego Forlán Angliába való visszatérése jelenti az érdekességet, főleg úgy, hogy egykor manchesteriként a Mersey partján még duplázott is - jóllehet, azt a kettőt az Anfielden lőtte… E stadion lakója, a Liverpool Szófiába hivatalos. A CSZKA jelenti az utolsó akadályát annak, hogy a címvédő az őt megillető helyre, a legjobb 32 közé jusson.

BAJNOKOK LIGÁJA. SELEJTEZÔ, 3. FORDULÓ, 1. MÉRKÔZÉSEK
A műsor. Ma: Manchester United (angol)-Debrecen (magyar), 21.05; Anorthoszisz (ciprusi)-Rangers (skót), 20; Wisla Kraków (lengyel)-Panathinaikosz (görög), 20.45; Valerenga (norvég)-FC Bruges (belga), 21; Everton (angol)-Villarreal (spanyol), 21.05; Betis (spanyol)-Monaco (francia), 22
Holnap: Malmö (svéd)-Thun (svájci), 18.45; Bröndby (dán)-Ajax (holland), 19; Artmedia Petrzalka (szlovák)-Partizan (szerb-montenegrói), 20; Anderlecht (belga)-Slavia (cseh), 20.30; Basel (svájci)-Werder Bremen (német), 20.45; Rapid (osztrák)-Lokomotiv Moszkva (orosz), 20.45; Sahtar (ukrán)-Internazionale (olasz), 20; Steaua (román)-Rosenborg (norvég), 20; CSZKA Szófia (bolgár)-Liverpool (angol), 20.45; Sporting (portugál)-Udinese (olasz), 22.15
A visszavágókat augusztus 23-án és 24-én rendezik meg.

Szavazás

A debreceni visszavágó 0-3-ról indul a ManUnited ellen. Mire lesz ez elég?

---- Két bajnoki listavezető ad egymásnak randevút szerda este háromnegyed kilenckor Bécsben, a Rapid a Lokomotiv Moszkvát fogadja. Az oroszokat kétszeres veszteség érte a hét végén, az még hagyján, hogy a szombati, Rubin elleni bajnokijukat 3-1-re elbukták (ez volt az idénybeli első vereségük!), de elveszítették legjobbjukat, Dmitrij Szicsovot is. Az utóbbi az igazi érvágás. A kazanyi hálóőrrel az utolsó percben ütköző Szicsov - mint a helyi Szport tévécsatorna jelentette, majd a Lokomotiv internetes honlapján megerősítette - súlyos térdsérülést szenvedett, ezért csaknem féléves pihenő vár rá. Tegnap feküdt kés alá Németországban.

Mivel a 21 éves válogatott támadón kívül az ugyancsak jó nevű Dmitrij Loszkov és Marat Izmajlov sem léphet pályára az osztrák fővárosban (sőt megeshet, Moszkvában sem), a zöld-fehérek továbbjutási esélyei jelentősen megnőttek.

Legalábbis szerintünk, Korsós György, az Austriát a szombati örökrangadón 3-1-re felülmúló Rapid magyar középpályása ugyanis másként látja. "Nem hiszem, hogy Szicsov és a többiek kidőlése számottevően átrajzolná az erőviszonyokat. A Lokomotiv így is remek csapat, nagy csatára számítok. Szerintem már a legutóbbi fordulóban is a szerdai mérkőzésre tartalékolt, azért szakadt csak meg huszonhét bajnoki meccsen át tartó veretlenségi sorozata. Egy egy nullás győzelemmel már elégedett lennék" - mondta lapunknak a Bajnokok Ligája főtábláján (a Sturm színeiben) már kétszer megforduló Korsós, hozzátéve: a dicsérő szavak ellenére nem félnek a moszkvaiaktól. Csak tisztelik őket. ---- Az UEFA-kupába igyekvőket már csak egy lépés választja el a Kánaántól. A végső hatos legmeglepőbb tagja a román együttes, ezzel szemben a többieknek nem sok keresnivalóuk lenne a selejtezőkben.

A Marseille-drukkereknek van egy jó hírünk a húzósnak tűnő spanyol túra előtt: az Olympique játékosa lesz Bobo Baldé. A skót Celtictől érkező középhátvédet a Bayern München is akarta, aztán abból az üzletből nem lett semmi, ez viszont megvalósul.

UEFA-INTERTOTÓ-KUPA, DÖNTÔ, 1. MÉRKÔZÉSEK
A mai műsor: Cluj (román)-Lens (francia), 16; Hamburg (német)-Valencia (spanyol), 20.15; Deportivo (spanyol)-Marseille (francia), 21
A visszavágókat augusztus 23-án játsszák.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik