Fergusont nem aggasztja, hogy csak három egészséges védőre számíthat

Vágólapra másolva!
2007.04.23. 19:09
Sir Alex Ferguson vezetőedzőt nem aggasztja, hogy Rio Ferdinand kiújult ágyéksérülése miatt csak három egészséges védője maradt az AC Milan elleni kedd esti Bajnokok Ligája elődöntőre. A Manchester United labdarúgócsapatának szakmai főnökét csak az „zavarja”, hogy a cseresor nem lesz elég erős.
Kulcsszereplő lehet Cristiano Ronaldo
Reuters
Kulcsszereplő lehet Cristiano Ronaldo
Kulcsszereplő lehet Cristiano Ronaldo
Reuters
Kulcsszereplő lehet Cristiano Ronaldo

„Persze hiányzik majd Rio Ferdinand és Gary Neville, de rendkívül lelkes és elszánt a csapatom. Minden klasszisunkra számíthatok, csak az a gond, hogy a kispadunk nem lesz elég erős. De nagyon jó teljesítményt várok a rendelkezésre álló kerettől” – mondta a skót tréner.

Szavazás

Melyik csapat jut tovább a BL elődöntőjéből?

Írja be az itt látható számot!
Ferguson optimizmusa némileg meglepő, hiszen Ferdinand és Neville mellett Nemanja Vidics, Mikael Silvestre, Louis Saha, Pak Dzsi Szung és Kieran Richardson sem állhat a rendelkezésére, sőt a korosztályos csapattól „kölcsönvett” Craig Cathcart sem egészséges. Patrice Evra is kihagyott néhány meccset, de ő már leülhet a kispadra, s a cserék közé kerülhet Chris Eagles, Dong, Kiearn Lee és Michael Barnes is…

Így a védősort az amúgy középpályás Darren Fletcher, valamint Wes Brown, John O’Shea és Gabriel Heinze alkotja kedden este.

Az MU a legjobb nyolc között 7-1-re győzte le hazai pályán az AS Romát, de Ferguson szerint nincs esély a parádés teljesítmény megismétlésére. A skót szakember már egy „egyszerű” siker is boldoggá tenné.

„A játékosok eltökéltsége még magasabb lett az előző forduló óta. Az ellenfél tudása és a mérkőzés fontossága csúcsteljesítményt követel. Magabiztosságot kell adnia a csapatomnak az előző körben nyújtott produkció, hiszen ebben a szezonban alig rontottak” – mondta Sir Alex Ferguson.

Kollégája, Carlo Ancelotti is kitért Rio Ferdinand hiányára, elmondása szerint a védő kidőlése növeli az AC Milan esélyeit.

„Nagyon fontos játékos, s rajta kívül a másik belső védő, Vidics is kihagyja z elődöntőt. Ez problémát okozhat Fergusonnak, hiszen tapasztalatlan kettőssel kell helyettesítenie a két játékost” – jegyezte meg az olasz tréner.

Az AC Milannal csak a vállproblémával küszködő Dida bajlódik sérüléssel, szükség esetén Zeljko Kalac lép a helyére.

„Kalac klasszis kapus, de a kérdésben csak az utolsó pillanatban születik döntés. Dida csak akkor játszik, ha száz százalékos állapotban lesz, mert a kapusoknál nagy szükség van a tökéletes vállra” – jelentette ki Carlo Ancelotti.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA

ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
MANCHESTER UNITED-AC MILAN

Helyszín: Old Trafford (Manchester), kedd 20:45 ó
Játékvezető: Kirosz Vasszarasz (görög)
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
MANCHESTER UNITED AC Milan
1 Van der Sar 1 Dida
24 Fletcher 44 Oddo
6 Brown 13 Nesta
22 O'Shea 3 Maldini
4 Heinze 18 Jankulovski
7 C. Ronaldo 8 Gattuso
16 Carrick 21 Pirlo
18 Scholes 23 Ambrosini
11 Giggs 10 Seedorf
8 Rooney 22 Kaká
14 Smith 11 Gilardino
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik