Ferguson: A United nem áll be védekezni, mert gól kell a döntőhöz

Vágólapra másolva!
2007.05.02. 15:00
Sir Alex Ferguson úgy érzi, a Manchester Unitednek mindenképpen gólt kell szereznie ahhoz, hogy az AC Milan vendégeként bejusson a Bajnokok Ligája döntőjébe. Az angol labdarúgócsapat skót menedzsere szerint az olasz gárda legalább egyszer biztosan beveszi Edwin van der Sar kapuját, így hiba lenne, ha a „vörös ördögök” csak a védekezésre összpontosítanának, s lemondanának a támadás lehetőségéről.
Sir Alex Ferguson tudja, csúcsteljesítmény kell a döntőhöz
Reuters
Sir Alex Ferguson tudja, csúcsteljesítmény kell a döntőhöz
Sir Alex Ferguson tudja, csúcsteljesítmény kell a döntőhöz
Reuters
Sir Alex Ferguson tudja, csúcsteljesítmény kell a döntőhöz

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
„Ha reálisan nézzük a dolgokat, akkor a Milannak hazai pályán nagy esélye van arra, hogy gólt szerezzen. Reméljük, hogy el tudjuk kerülni ezt, de fontos, hogy a támadásokkal is törődjünk a magunk védelmében” – kezdte nyilatkozatát Sir Alex Ferguson.

A skót sikeredző elárulta: az MU nem akarja megszállni kapujának előterét, másképen akarja kiharcolni a döntőbe kerülést.

„Ha veszítünk, akkor azt a magunk módján tesszük, nem védekezve. Egyértelmű, hogy kiemelkedő teljesítményre lesz szükségünk, s gólt kellene szereznünk. Tudjuk, mi vár ránk, hiszen az első mérkőzésen már szembesülhettünk az AC Milan tudásával. Nagyon magas szintű produkciót kell nyújtanunk, de tudom, képesek vagyunk erre” – tette hozzá a Manchester United szakmai főnöke.

Ferguson szerint kulcsfontosságú lesz, hogy a manchesteri játékosok nem szórják el a labdát, mert így megakadályozhatják a gyors milánói ellentámadásokat.
„Ez a nagy mérkőzések egyik legfontosabb eleme, kiválóan kell tartanunk idegenben a labdát. Remélem, kilencven percen át meg tudjuk valósítani taktikánkat” – jegyezte meg a tapasztalt tréner.

Két évvel a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az AC Milan mindkétszer 1-0-ra győzte le az MU-t, s ez az eredmény szerdán este is az olasz gárda továbbjutását jelentené. Akkor Hernan Crespo döntötte el a párharcot, de rá már nem számíthat Carlo Ancelotti vezetőedző. Igaz, Kaká már a múlt kedden is bebizonyította, akár egyedül is képes a „vörös ördögök” legyőzésére, hiszen két fontos gólt rúgott.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA


A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
AC MILAN MANCHESTER UNITED
1 Dida 1 Van der Sar
44 Oddo 22 O’Shea
13 Nesta 6 Brown
25 Bonera 5 Ferdinand
18 Jankulovski 4 Heinze
8 Gattuso 24 Fletcher
21 Pirlo 16 Carrick
23 Ambrosini 18 Scholes
10 Seedorf 11 Giggs
22 Kaká 7 C. Ronaldo
9 Inzaghi 8 Rooney
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik