Barcelona: Messi és tíz másik fogadja a Benficát

Vágólapra másolva!
2012.12.04. 16:31
Erősen tartalékos kerettel várja a spanyol FC Barcelona labdarúgócsapata soron következő BL-ellenfelét. Tito Vilanova vezetőedző a portugál Benfica elleni hazai találkozóra több kulcsemberének is kimenőt adott – és felhívott hat futballistát a tartalékok közül –, viszont a pályára vezényli a gólrekordra törő argentin Lionel Messit.

Xavi Hernández, Javier Mascherano, Pedro Rodríguez és Cesc Fabregas pihenőt kapott, az apróbb sérüléssel bajlódó Andrés Iniesta és Jordi Alba pedig tovább regenerálódhat.

A BARCA KERETE A BENFICA ELLEN
Víctor Valdés, Pinto, Piqué, Puyol, Villa, Thiago Alcántara, Jonathan Dos Santos, Busquets, Montoya, Adriano, Alex Song, Messi, Tello, Sergi Gómez, Planas, Deulofeu, Rafinha, Sergi Roberto

Messit viszont csatasorba vezénylik, a tét nélkül mérkőzés kapcsán a főnöknek az argentin gólrekordjáról kellett nyilatkoznia. Vilanova elmondta: ha Messin múlna, ő mindig a pályán lenne. Ezt viszont nem tehette meg az Alavés elleni, múlt heti kupamérkőzésen, amelyet nélküle nyertek meg a társak, így akkor nem tudta gyarapítani góljainak a számát. Nem úgy a hétvégi bajnokin, ahol a Bilbao ellen a hivatalos statisztikák szerint duplázott.

A brazil csapattárs, Adriano annyival egészített ki edzőjét, hogy mindannyian szeretnék, ha Messi megdöntené Gerd Müller egy naptári évben szerzett góljainak a számát. Az argentin 84 találatnál jár, már csak egy kell neki az 1972-es csúcs beállításához, és kettő annak megdöntéséhez. Messit ismerve akár már szerdán összejöhet a dupla, persze közel sem mindegy, milyen kvalitású játszótársak veszik körül, milyen labdát kap a többiektől, a társakra mennyire kell figyelniük a rivális védőinek. Bár, ha olyanja van, Messi egymaga is bármire képes, még a BL-ben is.

A G-csoportban a Barcelona biztos csoportelsőként várja a hatodik fordulót, a Benfica, valamint a már biztos búcsúzó orosz Szpartak Moszkvát fogadó skót Celtic egyaránt 7–7 ponttal áll. A Benfica és a Celtic külön összevetésében a portugálok állnak jobban.

A katalánokkal kapcsolatos friss hír még, hogy Cristian Tello 2016-ig meghosszabbította az eredetileg 2013 nyarán lejáró szerződését.

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FC Barcelona 5 4 1 11– 5 +6 12
2. Benfica 5 2 1 2 5– 5 0 7
3. Celtic 5 2 1 2 7– 7 0 7
4. Szpartak Moszkva 5 1 4 6–12 –6 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik