Wilshere: Képesek vagyunk három gólt szerezni

Vágólapra másolva!
2013.02.20. 09:28
null
A kép mindent elárul a tegnapi mérkőzésről: Wojciech Szczesny és az Arsenal nagyon kikapott (Fotók: Reuters)
Fél lábbal már a legjobb nyolc között érezheti magát a Bajnokok Ligájában a Bayern München, amely a nyolcaddöntő első felvonásán idegenben két góllal nyert az Arsenal ellen. A londoniak menedzsere, Arsene Wenger jól tudja: csoda kell továbbjutásukhoz. Lukas Podolski szerint hülye gólokat kaptak, míg Jack Wilshere szerint akár tovább is juthatnak. A Bayern München elképesztő teljesítményt nyújtott – véli Toni Kroos, Arjen Robben pedig arról beszélt, hogy milyen magas szinten van jelenleg a német sztárcsapat.

„Csak gratulálni tudok a Bayernnek, borzasztóan jó és hatékony csapat, minőségi játékosokkal – ismerte el keserűen a lefújás után Arsene Wenger, az Arsenal francia menedzsere. – Ne rejtsük el az igazságot: a második félidőben megpróbáltuk megtenni a lehetetlent. Játszottuk, amit otthonunkban kell, megpróbáltunk gólt szerezni. A németek harmadik találata viszont nagyon nehéz helyzetbe sodort bennünket, mentális csapás volt ez ránk.”

PELLEGRINI: A GYŐZTES GÓL LES VOLT

A Porto Joao Moutinho révén egygólos előnybe került a Málagával szemben, ám Manuel Pellegrini, a spanyolok vezetőedzője szerint a győztes gólt lesállás előzte meg. Vítor Pereira, a Porto trénere viszont sajnálja, hogy csak egy gólt szerzett együttese.
„Tökéletes meccset produkáltunk, azt a csapatot láttam, amit mindig szeretnék, amely képes dominálni. Jó Málagával találkoztunk, ráadásul sikerült minimálisra visszaszorítanunk a támadásait. Sajnálom, hogy nem tudtunk még egy gólt szerezni, Málagában nehéz meccsre számítok” – nyilatkozta Vítor Pereira, a Porto vezetőedzője.
Ellenfele, a Málagát irányító Manuel Pellegrini szerint csapata képes megfordítani a párharcot.
„A visszavágón képesek lehetünk megfordítani a párharcot, ha úgy futballozunk, ahogy általában szoktunk. A támadásainkat illetően rendkívül gyengén teljesítettünk. A Porto sem volt igazán veszélyes, ráadásul Moutinho gólja lesről született. A Porto agresszív letámadása miatt nem tudtunk helyzeteket kialakítani. Reményeim szerint otthon többet lesz nálunk a labda, s fordított lesz a játék képe, mint ma” – vélekedett Pellegrini.

„Fontos volt ez a győzelem, a gólunk begyakorolt akcióból született, szerintem nem volt les. Ha itt győztünk, a következő mérkőzésen, Spanyolországban is megtehetjük, de ne feledjük, a Málaga nagyon erős csapat, nem véletlenül jutott el idáig bombaerős csoportjából. Nagyon kevés gólt kaptak eddig, mindenki megszenvedett velük. Jól játszom továbbra is, de a csapat is kitűnő formának örvend, és ez a lényeg, én pedig azon a poszton futballozom, ahol a csapatnak szüksége van rám” – mondta a mérkőzés egyetlen góljának szerzője, Joao Moutinho.

„Szurkolóink fantasztikusak voltak ma este. Csalódottak vagyunk, hogy nem tudtuk győzelemmel megajándékozni őket. Nem a legjobb előjelekkel készültünk a Bayern ellen, de játékosaim mindent megtettek, keményen dolgoztak. Kétgólos hátrányból viszont nehéz felállni. Ne hallgassuk el az igazságot, nagyon nehéz innen továbbjutni. Mindenesetre megpróbáljuk a lehetetlent lehetségesre változtatni.”

„Köszönöm ezt a győzelmet játékosaimnak. Ha egy angol csapat ellen idegenben két góllal nyersz, minden csakis jól mehetett. Szuper startot vettünk, aztán az Arsenal BL-formában futballozott, de mi is tartogattunk még ezt-azt a tarsolyunkban” – értékelt jóval vidámabban a győztes hadvezér, Jupp Heynckes.

Jack Wilshere, az „ágyúsok” középpályása bizakodóan nyilatkozott a hátrány ellenére.

„Nem kezdtük túl jól a meccset, ami ebben az idényben rossz szokásunkká vált. Sajnos csak a második félidőre tudtunk felpörögni. A vereségnek semmi köze a menedzserhez, ő küld ki minket a pályára, ahol nekünk kell teljesíteni” – idézi a BBC az Arsenal angol középpályását.

„Mindig van esély megfordítani egy párharcot. Három gólt kell szereznünk, amire az Arsenal játékosai képesek” – nyilatkozta Wilshere a lefújást követően.

Megszólalt Lukas Podolski, az egykori Bayern-játékos is, aki megtörte honfitársai remek sorozatát, hiszen a müncheniek az idén még nem kaptak gólt.

„Az eredmény önmagáért beszél, nincs mit megmagyarázni. A Bayern az első félidőben nagy nyomás alá helyezett minket, de a fordulás után képesek voltunk mi is helyzeteket kialakítani. Két góllal kikaptunk idehaza, innen nehéz lesz továbbjutni. Hülye kis gólokat kaptunk most, ennek nem lett volna szabad megtörténnie” – mondta a támadó.

Természetesen német oldalon mindenki elégedett a Bayern teljesítményével.

Wilshere és az Arsenal padlóra került
Wilshere és az Arsenal padlóra került


„A mérkőzés zömében elképesztő teljesítmény nyújtottunk Európa egyik topcsapata ellen. Nem tartott sokáig a meccs azon szakasza, amikor jobb volt az Arsenal, és akadt néhány helyzete. Ezt azért nem lehetett elkerülni” – értékelt a lefújást követően Toni Kroos.

„Az egész csapat fantasztikusan teljesített, és én is megtettem a magamét. Komolyan, szóhoz sem jutok...” – így Thomas Müller, akit az UEFA megválasztott a mérkőzés emberének.

„Jelenleg nagyon magas szinten vagyunk, jó a keretünk, és az előző évhez képest is fejlődtünk. Ma este nagy lépést tettünk a negyeddöntő felé, de ettől még továbbra is koncentráltan kell futballoznunk. Az Arsenaltól erős kezdésre számítottunk, különösképp a londoniak mögött álló szurkolók biztatása miatt. Erre figyelmeztettük is egymást. Szerintem nagyszerűen szerepeltünk, és a kétgólos előnynek köszönhetően jó helyzetből várhatjuk a visszavágót” – mondta a csereként beállt Arjen Robben.

BAJNOKOK LIGÁJA – EMLÉKEZTETŐ
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
ARSENAL (angol)–BAYERN MÜNCHEN (német) 1–3 (0–2)
London,
Emirates Stadion, 59 974 néző. Vezette: Moen (norvég)
Arsenal: Szczesny – Sagna, Koscielny, Mertesacker, Vermaelen – Wilshere, Arteta – Ramsey (Rosicky, 71.), Cazorla, Podolski (Giroud, 72.) – Walcott
Kispad: Mannone, Jenkinson, Diaby, Oxlade-Chamberlain, Coquelin
Bayern München: Neuer – Lahm, Van Buyten, Dante, Alaba – Javi Martínez, Schweinsteiger – Th. Müller, Kroos (Luiz Gustavo, 73.), Ribéry (Robben, 63.) – Mandzukic (Gomez, 78.)
Kispad: Starke, Rafinha, Shaqiri, Timoscsuk
Gólszerző: Podolski (55.), ill. Kroos (7.), Th. Müller (21.), Mandzukic (77.)

NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
PORTO (portugál)–MÁLAGA (spanyol) 1–0 (0–0)
Gólszerző:
Joao Moutinho (56.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik