BL: annyi a francia, mint az angol, olasz, német együttvéve - a negyeddöntő mezőnye

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.18. 23:03
Nyolc csapat maradt állva a labdarúgó Bajnokok Ligájában: a nyolcaddöntő után három spanyol, két francia és egy-egy német, olasz és portugál csapat reménykedhet a legrangosabb európai trófea elhódításában.

A címvédő Real Madrid mellett a legutóbbi negyeddöntőben egymással mérkőző két spanyol, az Atlético Madrid és a Barcelona is harcban van még, nincs ugyanakkor angol csapat a nyolc között. A 2012–2013-as szezont követően rövid időn belül másodszor fordul elő, hogy egy Premier League-csapat sem jutott be a negyeddöntőbe! Ez azért is meglepő, mert a PL három együttest adott a 16 közé, ám a Bajnokok Ligája történetében először fordult elő, hogy egy kör alatt három angol alakulat (Arsenal, Chelsea, Manchester City) búcsúzott el. Ugyanez igaz egyébként a német gárdákra is – szintén három Bundesliga-csapat (Dortmund, Leverkusen, Schalke) vérzett el a nyolcaddöntőben.

A negyedöntő sorsolását péntek 12 órától tartják Nyonban, a sorsoláson nincs kiemelés, bármelyik gárda bármelyikkel párba kerülhet. A negyeddöntő-mérkőzések időpontjai: április 14–15., illetve április 21–22.

A NEGYEDDÖNTŐ MEZŐNYE
Atlético Madrid (spanyol), Barcelona (spanyol), Bayern München (német), Juventus (olasz), Monaco (francia), Paris SG (francia), Porto (portugál), Real Madrid (spanyol, címvédő)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik