Megmenti-e a Man. City az angolok becsületét? A Barcánál remélik, nem

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.18. 11:27
null
Vincent Kompany és Lionel Messi a visszavágón is sok párharcot vívhat egymással (Fotó: Reuters)
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének egyik szerdai visszavágóján az első mérkőzést 2–1-re megnyerő Barcelona a Premier League címvédőjét, a Manchester Cityt fogadja, amely az utolsó, még versenyben lévő angol csapat a legrangosabb európai kupasorozatban. A Barcelona vezetőedzője, Luis Enrique minden erejével a mai meccsre összpontosít, míg a vendégek menedzsere, Manuel Pellegrini nem félti az állását. David Silva elmondta, Lionel Messi megállításának az a legegyszerűbb módja, ha az argentin körül futballozó klasszisok, mint Andrés Iniesta és Xavi semlegesítését oldják meg.

 

„A manchesterihez hasonló mérkőzésre számítok. Tavaly is kedvezőtlen eredmény után látogattak hozzánk, és nagy fejtörést okoztak nekünk. A sorozat egyik legnagyobb favoritja ellen játszunk, és csak a párharc felén vagyunk túl – mondta a Barcelona vezetőedzője, Luis Enrique a keddi sajtótájékoztatón. – A labdabirtoklás és a mezőnyfölény kialakítása az egyik legfontosabb feladatunk, így irányításunk alatt tarthatjuk a meccset.”

„Korántsem dőlt el a párharc. Elég végignézni riválisunk névsorát, hogy rájöjjünk, mennyire veszélyes csapattal van dolgunk. Egyáltalán nem tűnnek fáradtnak, minden esélyük megvan arra, hogy megfordítsák az állást. Biztosak lehetünk abban, hogy ezzel a reménnyel és céllal érkeznek Barcelonába. Nélkülözniük kell Gaël Clichyt, de visszakapták Yaya Tourét. Két támadóval fognak kezdeni, és a felfogásuktól függően kitaláljuk, miként tudjuk a lehető legnagyobb problémát okozni nekik.”

INIESTA SZERETNÉ, HA A CITY SZENVEDNE
„Sokat kell birtokolnunk a labdát, hogy a City szenvedjen és sokat fusson. Nekünk kell irányítanunk, hogy az történjen a pályán, amit mi akarunk. Yaya Touré befolyását is korlátoznunk kell, fontos része a Citynek, vele sokkal erősebb a csapat” – vélekedett Andrés Iniesta, a Barcelona középpályása

A Barcelonára a hétvégén is fontos találkozó vár, vasárnap az ősi rivális Real Madrid ellen lép pályára a bajnokságban. A katalánok trénere azonban egyelőre nem a spanyol élvonal csúcsrangadójára összpontosít.

„Nem foglalkoztat az el Clásico. Számomra jelenleg egy mérkőzés létezik, az pedig a Manchester City elleni. Semmi más nem számít. Az angolok elleni meccs legalább annyira paprikásnak ígérkezik. Otthon, a saját közönségünk előtt játszhatunk a negyeddöntőért, remek formában várjuk a mérkőzést, és továbbjutást jelentő eredményben bízunk.”

A Barcelonában – amely a 35 alkalomból 33-szor továbbjutott az európai porondon, amikor megnyerte a párharc első felvonását – nem léphet pályára a bokasérüléssel bajlódó Sergio Busquets, aki valószínűleg az el Clásicóról is lemarad, a védelemben azonban ismét ott lehet az Eibar elleni bajnokiról eltiltás miatt hiányzó Dani Alves és Jordi Alba.

„Egy olyan edző, aki nagy klubot irányított Argentínában, bárhol elboldogul” – mondta a korábban a River Plate-nél és a spanyol Real Madridnál is dolgozó Manuel Pellegrini, a Manchester City menedzsere a Guardiannek adott nyilatkozatában.

DAVID SILVA: MESSI A LEGJOBBAK NÉLKÜL NEM TUD KIBONATKOZNI

„Egyike vagyok azoknak, akik úgy vélik, a legjobb mód Messi megállítására, ha a többieket, mint például Iniestát és Xavit, megakadályozzuk abban, hogy a saját játékukat játsszák – mondta David Silva a Manchester Evening Newsnak. – Nagyon kemény munkával megállíthatod Messit, de ő képes eldönteni egy meccset egyedül is. Sokkal jobb a helyzet, ha biztosítod, hogy kevesebb támogatást kapjon a társaktól. Ő a legjobb, és a legjobbak vannak mögötte, ám nélkülük ő sem tud teljesen kibontakozni.”

„Ha úgy játszunk, ahogy az első mérkőzés második félidejében tettük, nem követünk el buta hibákat, és lesz egy kis szerencsénk, akkor kiejthetjük a Barcelonát. A katalánok az egyértelmű favoritok, övék a hazai pálya előnye is, de van még egy meccs hátra, és a legjobbunkat nyújtjuk majd. Amikor a Cityre nézek, tudom, hogy mi mindenkit legyőzhetünk” – bizakodott a spanyol játékos.

„Ott élet-halál kérdés a futball, itt normális mértékű a nyomás. Madridban sok a politika, de Európában sohasem féltem. Nem érzem, hogy veszélyben lenne az állásom. Amúgy sem lehet hisztérikusan viselkedni az oldalvonalnál, nem lehet arra gondolni, hogy ha veszítünk, menesztenek, mert ez a feszültség átragadhat a játékosokra. Természetesen szeretnénk trófeákat nyerni, de más az elképzelés a klubnál, fejlődést akarunk, állandó javulást, hogy azt mondhassuk, jobbá váltunk. Nem katasztrofális a szezonunk, második helyen állunk a bajnokságban, és nem elképzelhetetlen, hogy a Chelsea pontokat veszít a továbbiakban” – elmélkedett a chilei szakember.

„A Bajnokok Ligájában rosszul kezdtünk, ám megvertük a Bayernt és nyertünk Rómában. Fontos a BL, de nem szabad az alapján torz képet alkotnunk mindenről. Ebben a sorozatban ha egyszer hibázol, kiesel. A csodás Sir Alex Ferguson-érában a Manchester United csak két BL-t nyert, míg a Real Madrid harminckét évig nem szerezte meg a trófeát, ettől azonban még nagy klub maradt. Fontos, hogy eljuss a kieséses szakaszba, de nem katasztrófa, ha nem sikerül, persze a mostani kerettel nem lenne szabad már a csoportban búcsúzni” – tette hozzá Pellegrini, akinek kétségtelenül megkönnyítené a dolgát, ha csapata a meccs közben nem kerülne emberhátrányba...

Mint ismeretes, a felek legutóbbi három összecsapásán az angol együttes mindig tíz főre fogyatkozott: a tavalyi párharc első meccsén Martín Demíchelis, a visszavágón Pablo Zabaleta jutott a kiállítás sorsára, három héttel ezelőtt pedig Gaël Clichy kapott piros lapot.

A 20.45 órakor kezdődő mérkőzést az olasz Gianluca Rocchi vezeti, aki a Camp Nouban a BL-ben eddig egyszer fújta a sípot – 2012 októberében a katalánok 2–1-re legyőzték a Celticet.

A Borussia Dortmund–Juventus meccset felvezető írásunkat itt olvashatja el!

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, SZERDAI VISSZAVÁGÓ
20.45:
FC Barcelona–Manchester City (Tv: DIGI Sport1)
Az első mérkőzésen: 2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik