Real: Casillas és tíz másik, a kapus érinthetetlen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.12. 10:15
null
Casillas volt ennél jobb passzban, edzője azonban a pártját fogja (Fotó: Reuters)
A madridi kiadású spanyol sportnapilap, a Marca arról számolt be, hogy a Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti a szerdai kezdőcsapat összeállítását illetően egy poszton biztos: történjen bármi, a kapuban Iker Casillasszal kezdenek a „királyiak” a Juventus elleni BL-elődöntő hazai visszavágóján.

 

Az olasz szakember számára egyértelmű, hogy a 33 éves Casillast állítja a háló elé. Pedig a rutinos kapus az elmúlt hetekben (hónapokban) egyre inkább bizonytalanná vált. Olyan gólokat kapott, amely helyzeteknél pár évvel ezelőtt biztosan hárított volna. Ezek többsége most sem potya, csak a korábbi stabilitás már nem jellemző rá. (Statisztikai adat: Casillas a szezon 45 tétmeccsén 42 gólt kapott, viszont van öt shutoutja a BL jelenlegi idényében, ebből három az egyenes kieséses szakaszban.) Érzik, látják ezt a madridi szurkolók is, akik egyre élesebb kritikát fogalmaznak meg a korábbi kedvenccel szemben. A szombati, Valencia elleni hazai döntetlen során az első vendéggólt követően Casillas minden megmozdulását kifütyülte a Bernabéu közönsége. A kapusnál el is szakadt a cérna, és kiszólt a lelátó felé.

Ancelotti ennek ellenére számít rá. Pedig a történtek alighanem hatnak Casillasra is, és a szurkolók sem felejtenek. Nagy a valószínűsége, hogy az első apróbb hibánál újra folytatják a fütyülést, ami csak olaj lesz a tűzre. Az olasz szakember viszont még mindig sokkal kisebb kockázatot lát Casillas játékában, mint abban, hogy sorsdöntő BL-meccsen – a 2–1-es torinói vereséget követően egygólos hátrányból kezdenek – olyan fontos, bizalmi pozícióban változtasson, mint a kapusé.

Az előző idényben megkapta Ancelottitól ugyanezt az edzői bizalmat az azóta már az MU-t erősítő Ángel Di María is, míg most Gareth Bale játszik olykor formán kívül, mégis rendszeresen a kezdőbe kerül.

Casillas mellett a szezon során mindenképpen kitart Ancelotti – az előzőben Diego López védett a bajnokságban, míg a spanyol válogatottsági rekorder terepe akkor a BL volt –, a nyáron viszont minden bizonnyal újra kell gondolni a helyzetet, úgy a klubnál, mint az érintett játékos esetében. (Akad olyan, aki biztosra veszi a kapus nyári távozását, Cristiano Ronaldóéval egyetemben.) Akkor lesz idő ezt mérlegre tenni, ezen elgondolkodni, erről tárgyalni. Most viszont nincs idő és lehetőség sem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik