BL: „Végzem a munkámat, nem befolyásol, ki mit gondol rólam”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.05. 20:11
Szombat este a futballvilág szeme Berlinre szegeződik, jön az évad legjobban várt találkozója, a Bajnokok Ligája-finálé! A Barcelona ellen pályára lépő Juventus játékosai a döntő előtti sajtótájékoztatón elmondták, tudják, hogy „egy lépéssel a katalánok mögött járnak”, de egy kis szerencsével csodát tehetnek, míg a gránátvörös-kékek magabiztosan nyilatkoztak.

„Minden szezonnak úgy futottunk neki az utóbbi években, hogy ez lesz az, most sikerül, ott leszünk a BL-döntőben. Az irónia az egészben az, hogy most úgy éreztük, ez lehetetlen küldetés, erre tessék, itt vagyunk! Ennél szebb meglepetés a világon nincs” – kezdte a sajtótájékoztatót Gianluigi Buffon, a Juventus ikonja.Ennél szebb meglepetés a világon nincs” – kezdte a sajtótájékoztatót Gianluigi Buffon, a Juventus ikonja.

Buffonnak nem kell ennél szebb meglepetés (Fotó: Action Images)
Buffonnak nem kell ennél szebb meglepetés (Fotó: Action Images)

„Hatalmas csatára számítok, de az első percek valószínűleg a tapogatózásról szólnak majd, nem fog egymásnak esni a két együttes az első tíz percben. Ne aggódjanak, nem lesz unalmas a meccs, a Barcelona és a Juventus is megmutatja, nem véletlenül jutott ilyen messzire. Többször elmondtam, mi is tisztában vagyunk vele, hogy a Barcelona a favorit, hiszen olyan játékosok futballoznak ott, mint Lionel Messi, Luis Suárez vagy éppen Neymar és Andrés Iniesta. Az egyik fiam Messiért, a másik Neymarért van oda, úgyhogy azt mondták, jobb lett volna, ha mondjuk a Real Madriddal játszunk. Arról azonban nem szabad elfeledkezni, hogy nálunk is tele van óriási tehetségekkel a csapat, elég, ha Carlos Tévezt, Paul Pogbát, Claudio Marchisiót vagy épp Leonardo Bonuccit említem. Nem áldozati bárányok vagyunk!” – tette hozzá Buffon.

„Mondhatnánk, hogy nem lesz meglepetés, hiszen a papírforma azt diktálja, hogy erős Barca-támadósor feszül az erős Juve-védelemnek, ennél azonban jóval bonyolultabb az összkép. Chiellini nagyon hiányzik majd a pályáról, de nem egy játékos dönti el a finálét. Ugyanúgy harcolunk majd, ahogyan a Dortmund ellen. Sorsdöntő volt az a találkozó, akkor vált világossá, milyen nagyszerű csapatunk van. A Barcelona egy lépéssel előttünk jár ugyan, de ez egy döntő, itt minden megtörténhet” – fogadkozott Leonardo Bonucci.

Allegri nem akar megtorpanni a finálénál (Fotó: Action Images)
Allegri nem akar megtorpanni a finálénál (Fotó: Action Images)

„Úgy futottunk neki az idénynek, hogy el kell érnünk a negyeddöntőt, most azonban már a fináléban vagyunk, és itt már nem akarunk megállni! A kérdés mindig ugyanaz: hogyan állítod meg Messit, Neymart és Suárezt? Nem szabad csak a támadóikkal törődnünk, az iksz most nem jó nekünk, gólt, gólokat kell szereznünk. Kívülről úgy tűnhet, minden egyszerű, szép és jó, azt azonban nem látni, milyen kőkemény munka van a teljesítményünk mögött. Szerencsére is szükségünk lesz, de képesek vagyunk nyerni” – fogalmazott Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője.

„A Barcelona történetének talán legjobb csapata lép pályára szombat este Berlinben” – kezdte a Barcelona sajtótájékoztatóját Gerard Piqué.

„Nem tudom, jobban játszunk-e, mint Pep Guardiola irányítása alatt, utálom ezeket az összehasonlításokat. Mindenki tudja, nehéz volt a szezonkezdet, de szerencsére felvettük a ritmust, és sorra jöttek a győzelmek. A védelmeké lesz szombaton a főszerep, a hátsó alakzatunk pedig tökéletes. Úgy számolunk, hogy nálunk lesz többet a labda, a Juve pedig a kontrákkal próbál veszélyeztetni. Bármi történik, elmondhatjuk, csodás idényt hagyunk a hátunk mögött, a tökéletestől pedig csupán kilencven percre vagyunk” – tette hozzá a spanyol védő.

Neymarnál Buffon volt a kapus (Fotó: Action Images)
Neymarnál Buffon volt a kapus (Fotó: Action Images)

„Sosem szeretek favoritot hirdetni, mindkét csapatban remek játékosok futballoznak, kilencven perc alatt pedig bármi megeshet. Nagyszerű a Juventus kerete, Gianluigi Buffon pedig igazi legenda, tökéletes példakép. Gyerekként mindig ő volt a kezdőkapusom a FIFA-ban!” – vallotta be Neymar.

„Sok döntőben volt szerencsém pályára lépni, ez azonban pályafutásom legfontosabb fináléja lesz. Hatéves korom óta az volt az álmom, hogy itt legyek, most megvalósult, éppen ezért mindent be kell dobnom. Messi és Suárez nemcsak a pályán nagyszerűek, remek emberek is, akiket megtiszteltetés a barátaimnak neveznem. Magabiztos vagyok, tudom, nyerhetünk” – tette hozzá a brazil csatár.

Luis Enrique nyugalomra intette a katalánokat (Fotó: Action Images)
Luis Enrique nyugalomra intette a katalánokat (Fotó: Action Images)

„A képlet egyszerű, uralnunk kell a meccset az első pillanattól kezdve. Mindenki nagyon izgatott már, de le kell higgadnunk szombatig” – adta ki a „parancsot” Luis Enrique, a gránátvörös-kékek vezetőedzője.

„Ha minden jól megy, sokat leszünk a Juve térfelén, ez után »csupán« annyi a dolgunk, hogy kihasználjuk a helyzeteinket. Mindenki tudja, hogy a Juventusnak remek a védelme, de mindenre felkészültünk. Mindkét csapat a triplázásra hajt, kőkemény harc lesz. Büszke vagyok arra, amit edzőként elértem, bármi történik, én végzem a munkámat, amit nem befolyásol, ki mit gondol rólam. Le a kalappal Allegri előtt, tökéletesen faragta elvárásai szerint a csapatot, a végeredmény pedig önmagáért beszél. Olaszország bajnoka Spanyolország bajnoka ellen, kell ennél több?” – tette fel a költői kérdést a katalánok mestere.

BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ, BERLIN

Június 6., szombat
20.45: Juventus–Barcelona (Tv: Sport1, DIGI Sport1) – ÉLŐBEN AZ NSO-N!

A BAJNOKOK LIGÁJA-SUPERFEEDET IDE KATTINTVA ÉRI EL!

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligája 2015-ös, berlini fináléját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik