Három gól hiányzott a Leverkusennek Madridban

Vágólapra másolva!
2017.03.15. 20:35
null
Bernd Leno egyik nagy védése (Fotó: AFP)
Az Atlético Madrid hazai pályán 0–0-s döntetlent játszott a Bayer Leverkusennel a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, így 4–2-es összesítéssel a negyeddöntőbe jutott.

 

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

ATLÉTICO MADRID (spanyol)–LEVERKUSEN (német) 0–0
Madrid, Vicente Calderón Stadion, 49 133 néző. Vezette: Karaszjov (orosz)
ATLÉTICO MADRID: Oblak – Vrsaljko, Godín, J. Giménez, Lucas Hernández – Koke, Saúl, Thomas Partey, Carrasco (Szavics, 71.) – Griezmann, Á. Correa (N. Gaitán, 65.). Vezetőedző: Diego Simeone
LEVERKUSEN: Leno – Hilbert, Dragovic, Jedvaj, Wendell – Bellarabi, Baumgartlinger, Kampl, Brandt (Bailey, 78.) – J. Hernández (Mehmedi, 81.), Volland (Aránguiz, 88.). Vezetőedző: Tayfun Korkut
Továbbjutott: az Atlético Madrid, 4–2-es összesítéssel

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

ÖSSZEFOGLALÓ

A Leverkusen még sosem nyert meg nyolcaddöntős párharcot a Bajnokok Ligájában, és erre a 4–2-re elveszített első mérkőzés után most sem volt sok esélye. A madridi visszavágón legalább három gólt kellett volna szereznie a német gárdának, amely előtt már az első 25 percben több ígéretes lehetőség is adódott, ám a kaput nem találta el.

A hazaiak jobban céloztak, Bernd Lenónak Ángel Correa és Koke lövésénél is nagyot kellett nyújtózkodnia, hogy ne legyen gól.

A második játékrészben már az Atlético kapuját védő Jan Oblak is megdolgozhatott a pénzéért: a 70. percben előbb Julian Brandt lövését, majd Kevin Volland ismétlését hárította, a 81. percben pedig Leon Bailey és Kevin Kampl próbálkozását védte.

Összességében azonban nem fenyegette veszély a madridiak továbbjutását, Diego Simeone az legutóbbi három idényhez hasonlóan most is BL-negyeddöntőbe vezette csapatát. Ezt más edző nem mondhatja el magáról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik