Hajdu Attila például azóta borászként a kapuskesztyűt metszőollóra cserélte, már nem a védő-, hanem a szőlősorokat igazgatja. Barátaival úgy gondolta, a maga módján, borral, gasztrotúrával és persze néhány régi csapattárssal, így például Telek Andrással, Vincze Ottóval és Hrutka Jánossal ünnepli a jubileumot, méghozzá a Balaton-felvidéken. Az esemény eredetileg áprilisban zajlott volna, de a koronavírus közbeszólt, szerencsére nem véglegesen: október 10-én, szombaton délelőtt tíztől indul a túra. S milyen a sors, most már az utódokról, az idei fradista BL-menetelésről is szó eshet a beszélgetés során, amire tavasszal még nem lett volna mód.
„Minden(ki)zöldell gasztrotúránkra azokat a Fradit és a legendás csapatot szerető vendégeket várjuk, akik érdeklődnek a minőségi borok világa és a gasztronómia iránt, akik szívesen sétálnak velünk a pincék, a több száz éves házak, a mandulafák és szőlőtőkék között a balatoni panorámában, akik kíváncsiak régi sztorikra, és akik szerint a sport és a gasztronómia kultúrája igenis összetartozhat, de legalábbis kiegészíti egymást. Egy nap alatt bejárjuk Balatonudvarit és Fövenyest, a szőlőhegyet, a falut és a vízpartot”– foglalta össze a programot a Ferencváros volt kapusa, a gasztrotúra egyik házigazdája, Hajdu Attila.
A rendezvény szabadtéren lesz, és a jelenleg érvényben lévő járványügyi szabályok betartásával, maximum hetven fő részvételével kerül megrendezésre. Előzetes regisztráció szükséges, további részletekről az esemény leírásában, ide kattintva olvashatnak.