BL: íme, a legjobb 16 mezőnye – minden, amit a folytatásról tudni kell!

Vágólapra másolva!
2021.12.09. 21:33
null
December 13-án sorsolják a nyolcaddöntő párosítását (Fotó: AFP)
Csütörtökön kialakult a legjobb 16 mezőnye a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Innentől a jól megszokott kieséses rendszerben küzdenek meg egymással a csoportkörből továbbjutó csapatok. A sorsolást december 13-án, hétfőn 12 órától tartják az UEFA nyoni központjában.

 

Az alábbi csapatok kvalifikálták magukat a legjobb 16 közé:

A csoportelsők: Manchester City (angol), Liverpool (angol), Ajax (holland), Real Madrid (spanyol), Bayern München (német), Manchester United (angol), Lille (francia), Juventus (olasz)
A csoportmásodikok: Paris Saint-Germain (francia), Atlético Madrid (spanyol), Sporting CP (portugál), Internazionale (olasz), Benfica (portugál), Villarreal (spanyol), RB Salzburg (osztrák), Chelsea (angol)

A december 13-án, hétfőn esedékes sorsoláson minden csoportelső ellenfele egy csoportmásodik lesz. Az azonos csoportból továbbjutók, illetve az egy országbeliek ebben a szakaszban még nem párosíthatók össze. A visszavágókat minden esetben a kiemelt csapat pályáján játsszák.

A párharcok oda-visszavágós rendszerben dőlnek el. Az első találkozókat február 15-én és 16-án, valamint 22-én és 23-án tartják. A visszavágókra március 8-án, 9-én, illetve 15-én és 16-án kerül sor.

KULCSDÁTUMOK

A csoportkör sorsolását augusztus 26-án rendezték meg,, a csoportkör első játéknapja szeptember 14-én zajlott le.

A nyolcaddöntő párosításainak sorsolása: december 13., 12.00
Nyolcaddöntők: február 15. és március 16. között
A negyeddöntő sorsolása: március 18.
Negyeddöntők:
április 5. és 13. között
Elődöntő: április 26. és május 4. között
Döntő: május 28.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik