BL: A Bayernt feltüzelheti az öltözői konfliktus – Guardiola

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2023.04.17. 18:28
null
Pep Guardiola óvatosságra int a müncheni visszavágó előtt (Fotó: AFP)
Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere szerint a Bayern München két játékosa, Sadio Mané és Leroy Sané közötti viszály még veszélyesebbé teheti a német csapatot a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szerdai visszavágóján – a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatóról a Reuters tudósított.

 

Amint beszámoltunk róla,a szenegáli válogatott Sadio Mané pénzbüntetést kapott, és kihagyta a Bayern Hoffenheim (1–1) elleni bajnoki mérkőzését, miután a múlt heti, City ellen 3–0-ra elveszített BL-meccs után szájon vágta csapattársát, Leroy Sanét.

Arra a kérdésre, hogy a helyzet feltüzelheti-e a Bayern játékosait, Guardiola úgy felelt: „abszolút”.

„Néha konfliktusokra van szükség ahhoz, hogy jobban összeálljon a csapat” – tette hozzá a Bayernt 2013–2016 között irányító tréner.

„Ez nem gyengeség, hanem erősség” – jelentette ki.

„El tudom képzelni, milyenek lesznek ellenünk. A Bayern szerda este a legjobbját fogja mutatni.”

Annak ellenére, hogy a City háromgólos előnnyel utazik a bajor fővárosba, Guardiola szerint veszélyes lenne hátradőlniük.

„Meg kell néznünk, hogy tudunk-e úgy játszani, mint otthon, és nagy bátorságot kell mutatnunk ahhoz, hogy rájuk tudjuk erőltetni a játékunkat” – mondta Guardiola.

„Sok-sok jó dologra vagyunk képesek, és ők is képesek rá... Olyan csapatot szeretnék látni a pályán, amely nyerni akar Münchenben. Tudom, milyen a Bayern ellen. Ha kicsit is passzívak leszünk, akkor szenvedni fogunk.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Szerda, 21.00:Bayern München (német)–Manchester City (angol) (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 0–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik