BL: Ha nem ezt mondom, Olaszországban keresztre feszítenek – Marco Rossi

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.11. 16:48
null
Rossi szerint az olasz bajnokság még mindig az egyik legjobb Európában (Fotó: AFP)
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a Ripostnak adott interjújában beszélt arról, mit vár és kinek szurkol a Bajnokok Ligája negyeddöntőiben, valamint egy keveset kitért a magyar csapatok helyzetére is.

 

A legtöbbek számára meglepő módon idén a BL nyolc legjobb csapata közül három is az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) tagja, amire az utóbbi 17 éveben nem volt példa. Természetesen az olasz nemzetiségű Marco Rossi is pozitívan éli ezt meg:

„Miután nem sikerült az olaszoknak a világbajnokságra való kijutás, elképesztő sokat hallottam, hogy mennyire rossz az olasz válogatott, mennyire rosszak az olasz klubok stb., stb. Most pedig három olasz csapat bent van a legjobb nyolc között a Bajnokok Ligájában.Az olasz bajnokság még mindig az egyik legjobb Európában, a második-harmadik hely környékén lehet” – fejtette ki az 58 éves tréner.

Ezt követően Rossi arról is beszélt, melyik csapatokat gondolja esélyesnek, és melyiknek szurkol ebben az idényben:

„A Napoli fantasztikus stílusú futballt mutat be. Talán azt is megkockáztatom, hogy a legjobbat Európában a Manchester City mellett. Hogy őszinte legyek, én a Napolinak szurkolok a BL-ben már csak azért is, mert ha nem ezt mondom, akkor Olaszországban keresztre feszítenek – így a Nápoly egyik külvárosában élő szövetségi kapitány.

Aki az interjú végén említést tett a magyar csapatok jelenlegi helyzetéről is:

„Reménykedem abban, hogy a jövőben Magyarország is több olyan klubot tud felmutatni, amelyek képesek nemzetközi szinten teljesíteni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik