Lunyin tudta, hogy valamelyik tizenegyes középre jön – értékelések

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.04.18. 08:19
Lunyin középen maradt Bernardo Silva tizenegyesénél, és igaza volt (Fotó: Getty Images)
Mint azt bizonyára tudják, a Real Madrid tizenegyespárbajban, idegenben búcsúztatta a címvédő Manchester Cityt a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, és ezzel a négy közé jutott. Lássuk, hogyan értékelték a mérkőzést a főszereplők!

 

AZ EDZŐK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelet (Fotó: Getty Images)

„Jól kezdtünk, mentünk előre, aztán a túlélésért küzdöttünk, szenvednünk kellett – összegezte néhány szóban a mérkőzést a Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti.A City irányítása alatt tartotta a mérkőzést, mert túlságosan mélyen védekeztünk.”

Az UEFA tovább idézte az olasz szakvezetőt: „Nagyon-nagyon jól védekeztünk az este. Ez a túlélésről szólt. A Madrid olyan klub, amely mindig képes harcban maradni akkor, amikor úgy tűnhet, már nincs esély. Mi mindig megtaláljuk a kiutat. Mire a tizenegyesekhez érkeztünk, teljesen meg voltunk győződve arról, hogy tovább fogunk jutni – árulta el. – Ez volt az egyetlen módja annak, hogy a City otthonából győztesen távozzunk.”

„Pep Guardiola úriember, mindig is az volt. Gratulált nekünk és sok sikert kívánt a folytatáshoz, ahogyan azt egy úriember teszi” – tette hozzá Ancelotti.

 

Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere természetesen csalódottan értékelt: „Gratulálok a Madridnak. Minden tőlünk telhetőt megtettünk, a játék minden elemében kivételesen teljesítettünk, de sajnos nem tudtunk győzni. Ez van.”

„A futball a gólok szerzéséről szól, és ők ebben kicsit jobbak voltak nálunk a tizenegyespárbajban. Néha megnyered a párbajt, néha pedig nem” – fűzte hozzá a City menedzsere.

A JÁTÉKOSOK ÉRTÉKELÉSE

Ott van a Real a négy között (Fotó: Getty Images)

A Real Madrid csapatkapitánya, Nacho úgy kezdte, hogy a City játéka miatt sokat kellett szenvedniük: „De mi vagyunk a Real Madrid. Mi mindig a legvégsőkig küzdünk.”

„Nem szoktunk ennyit szenvedni. Alapvetően mi szoktuk ennyire nyomás alá helyezni az ellenfelet. Ám csak egyetlen dolog számított, hogy mi jussunk be az elődöntőbe. Ehhez egy másik arcunkat mutattuk meg. Megmutattuk, hogy tudjuk, hogyan kell mélyen védekezve nyerni.”

Bellingham öröme (Fotó: Getty Images)

Jude Bellingham így értékelt a továbbjutás után. „Megkönnyebbültem, mert sokat tettünk bele a meccsbe. Játszottam már úgy a City ellen, hogy közel álltunk a sikerhez, és kezdtük elhinni, hogy ebből lehet valami, aztán hirtelen szertefoszlatták a reményt. Nagyon keményen kell dolgoznod azért, hogy legyőzd őket” – fogalmazott a Real Madrid angol válogatott játékosa.

„Az ilyen pillanatok varázslatosak – folytatta. – A fivérem ma itt volt, és ez az első alkalom, hogy a Real mezében élőben láthatott engem játszani. Nagyon büszke vagyok erre.”

„Álmomban sem gondoltam volna, hogy így indul a karrierem a Realnál. Nagyon hálás vagyok érte, hogy itt vagyok, és remélem, még sokáig itt játszhatok.”

„A legnagyobb erősségünk az, hogy az edzőnk megtalálja a módját annak, hogy a játékosai szabadon futballozhassanak – szögezte le Bellingham. – Carlo a higgadtság mintapéldája. A meccs előtt rajtakaptam, hogy ásít. Megkérdeztem tőle, hogy fáradt-e, mire azt felelte: »Igen, szóval menj, és hozz lázba!«”

Lunyin lett a hős (Fotó: Getty Images)

A mérkőzés hőse a spanyolok kapusa, Andrij Lunyin lett, aki két tizenegyest is kivédett a párbajban. Ő is megjegyezte, hogy mennyire nehéz a Cityt legyőzni a Bajnokok Ligájában, és ezért bizony szenvedniük kellett.

„Én vagyok a világ legboldogabb embere.”

 

„Szeretném megköszönni a srácoknak, hogy ilyen keményen dolgoztak előttem. A tizenegyesek előtt felkészültünk a City-játékosokból, és tudtuk, hogy egyikük majd középre fogja rúgni a tizenegyesét. Úgy döntöttünk, kockáztatunk, és szerencsére jókor döntöttem úgy, hogy állva maradok.”

„Vannak meccsek, amelyeken nem tudod birtokolni a labdát, és nem tudod bebizonyítani, hogy a tiéd a jobb csapat, pontosan tudod, hogy szenvedni fogsz – folytatta Lunyin. – Azt kell mondanom, öt percig sem tudtam volna azt a futást megcsinálni, amit a társaim, nemhogy 120 percen át.”

Rúben Diaséknak maradt a bajnokság és az FA-kupa (Fotó: Getty Images)

Rúben Dias, a Manchester City hátvédje nem találta a szavakat a kiesésük után. „Nem igazán tudom, mit mondjak. Frusztráló. Az egész meccsen domináltunk. Megtettük, amit kellett. Megvoltak a lehetőségeink – elemzett. – Mindig mindent elkövetsz annak érdekében, hogy ne jöjjenek a tizenegyesek, különösen akkor, amikor irányítod a játékot. Nehéz ezt most elfogadni. Egyetlen dolgot tehetünk, hogy előretekintünk.”

Hozzátette, hogy az idény természetesen nem ért véget, és most fejben erősnek kell lenniük. „Még mindig harcban állunk két nagyon fontos sorozatban.”

Rodri csalódottan nyilatkozott (Fotó: Getty Images)

Rodri: Hogy őszinte legyek, ma este csak egy csapatot láttam futballozni” idézte a középpályást Fabrizio Romano.

 

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Manchester City (angol)–Real Madrid (spanyol) 1–1 (0–1, 1–1, 1–1) – 11-esekkel 3–4
Manchester, Etihad Stadion, 52 306 néző. Vezette: Orsato (olasz)
Manchester City: Ederson – Walker, Akanji (Stones, 112.), Dias, Gvardiol – Rodri – Foden, Bernardo Silva, De Bruyne (Kovacic, 112.), Grealish (Doku, 72.) – Haaland (Julián Álvarez, 91.). Menedzser: Pep Guardiola
Real Madrid: Lunyin – Carvajal (Militao, 111.), Nacho, Rüdiger, F. Mendy – Kroos (Modric, 79.), Camavinga, Valverde – Bellingham – Rodrygo (Brahim Díaz, 84.), Vinícius Júnior (Lucas Vázquez, 102.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gólszerző: De Bruyne (76.), ill. Rodrygo (12.)
Továbbjutott: a Real Madrid, 4–4-es összesítéssel, 11-esekkel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik