Pascal Jansen: Ez a BL, ezen a szinten ezekből a helyzetekből legalább egy gólt kell szerezni

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
• Herning
Vágólapra másolva!
2024.08.06. 22:12
Pascal Jansen szerint a visszavágón sokkal harapósabbnak kell lenniük (Fotó: Micheller Szilvia/FTC)
Pascal Jansen, a Ferencváros vezetőedzője értékelt, miután csapata 2–0-s vereséget szenvedett a dán FC Midtjylland otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 3. fordulójában.

 

– Ilyen mérkőzésre számított?
 Túl nagy volt a különbség az első és a második félidő között – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Pascal Jansen. – Az első negyvenöt percben abban a stílusban futballoztunk, amit szeretnék látni, három-négy lehetőségünk is volt. De ez a Bajnokok Ligája, ezen a szinten ezekből legalább egy gólt kell szerezni. Akkor teljesen más lett volna a mérkőzés képe. A fordulást követően sajnos többet hibáztunk. Lassabban játszottunk és reagáltunk a dolgokra.

– A hajrában Kristoffer Zachariassent volt kénytelen csatárként játszatni. Szüksége lenne még csatárra a keretben?
 Nem titok, keressük Marquinhos utódját. Az ő pótlását mindenképpen meg kell oldanunk. Hajnal Tamás sportigazgató dolgozik is az ügyön. Jelen helyzetben három befejező csatárunk van, Varga Barnabás hamarosan visszatér, és Alekszandar Pesics mellett itt van Fortune Bassey is. De meglátjuk, igazolunk-e még.

– Ledolgozható a kétgólos hátrány?
Egy biztos, a visszavágón sokkal harapósabbnak kell lennünk. Ezúttal is megvoltak a lehetőségeink, ezeket odahaza ki kell használnunk. A lefújás után az öltözőben annyit kérdeztem a srácoktól, voltak-e már olyan helyzetben, amikor a félidőben kétgólos hátrányban voltak. Igenis képesek vagyunk megfordítani a párharcot, ám ehhez hazai pályán magasabb intenzitásban kell futballoznunk.

VÉLEMÉNY: KRISTOFFER ZACHARIASSEN
„Kemény mérkőzés volt, éppen olyan, amire számítottunk. A gólokat saját hibáinkból kaptuk, de úgy érzem, egy gólt mi is megérdemeltük volna, nekem is volt egy fejesem, ami után biztos voltam benne, hogy gól lesz. Kíváncsi vagyok, kiben akadt el a labda, a visszajátszást majd megnézem” – mondta a Ferencváros támadója a mérkőzést követően.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
FC MIDTJYLLAND (dán)–FERENCVÁROSI TC 2–0 (1–0)
Herning, Arena Herning, 8449 néző. Vezette: Matej Jug (Matej Zunic, Manuel Vidali) – szlovénok
MIDTJYLLAND: E. Ólafsson – J. Andersson, Diao, Bech, Juninho (A. Gabriel, 70.) – Osorio (Römer, 87.), Castillo (Franculino, a szünetben), E. Martínez, Simsir (Askildsen, 87.) – Buksa (Brynhildsen, 78.), O. Sörensen. Vezetőedző: Thomas Thomasberg
FTC: Dibusz – Makreckis, I. Cissé, R. Gustavo (Knoester, 55.), Ramírez – Rommens, Maiga (Abu Fani, 55.) – Zachariassen – A. Traoré, Pesics (Ben Romdan, 55.), Kehinde (Civic, 76.). Vezetőedző: Pascal Jansen
Gólszerző: Buksa (17.), Franculino (69.)
A visszavágót augusztus 13-án 20 órától rendezik a Groupama Arénában.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik