Guardiola: Még korántsem értük el a csúcsformánkat

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.09.19. 08:36
null
Guardiola szerint fejlődni fog még a csapata (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a labdarúgó Bajnokok Ligája alapszakaszának 1. fordulójában az angol Manchester City hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott az olasz Internazionaléval. A mérkőzés után mindkét fél vezetőedzője pozitívan nyilatkozott a találkozóról.

„Mondtam a srácoknak, hogy szép munka volt – kezdte meg az értékelését az Internazionale vezetőedzője, Simone Inzaghi. Hatalmas teljesítényt nyújtottak ma este. Tudjuk, mire képes a Manchester City, így tisztában voltunk vele, mennyire pontosan kell játszanunk, ami meg is történt. Pontosan úgy játszott a csapat, ahogy megbeszéltük.”

„A második félidőben akadtak nagyobb helyzeteink, és sajnálom, hogy nem tudtuk őket gólra váltani, de ezen túl kell lépni. Csapatként játszottunk és ezzel a teljesítménnyel bárkinek meg tudjuk majd nehezíteni a dolgát” – tette hozzá a milánóiak mestere. 

A Manchester City menedzsere, Pep Guardiola szintén elégedett volt csapatával a nyitányon nyújtott teljesítményük után. 

„Az Inter rendkívül jól védekező csapat, és ebből szép kontrákat szokott indítani, ám most mindössze talán másfél helyzetet engedtünk neki kialakítani. Mi viszont végig tele voltunk lehetőségekkel annak ellenére, hogy ellenfelünk tizenegy játékossal állt a kapu előtt.”

„Minden tetszett ma a játékunkban, tényleg nagyon elégedett vagyok a teljesítménnyel. Tudtuk, hogy milyen nehéz lesz egy ilyen topcsapat ellen pályára lépni, de a srácok megtettek mindent, amit csak lehet. Szeretem az Inter játékát és elsősorban emiatt mondom, hogy jól helytálltunk” – folytatta pozitívan a szakember. 

A katalán menedzser azt is hozzátette, szerinte még sokat fog fejlődni az angol csapat az idényben.

„Természetesen jobb lett volna nyerni, de semmit sem bántam meg a mérkőzéssel kapcsolatban. Még október sincs, szóval még korántsem értük el a csúcsformánkat.”

BAJNOKOK LIGÁJA, ALAPSZAKASZ
1. FORDULÓ
MANCHESTER CITY (angol)–INTERNAZIONALE (olasz) 0–0
Manchester, City of Manchester Stadion. Vezette: Glenn Nyberg (Mahbod Beigi, Andreas Söderkvist) – svédek
MAN. CITY: Éderson – R. Lewis, Rúben Dias, Akanji, Gvardiol – Bernardo Silva (Doku, 80.), Rodri, De Bruyne (Gündogan, a szünetben) – Grealish, Savinho (Foden, a szünetben) – Haaland. Vezetőedző: Josep Guardiola
INTERNAZIONALE: Sommer – Bisseck (Dumfries, 75.), Acerbi, Bastoni – Darmian (Pavard, 75.), Barella, Calhanoglu (Frattesi, 82.), Zielinski (Mhitarjan, 65.), C. Augusto – Taremi, M. Thuram (L. Martínez, 65.). Vezetőedző: Simone Inzaghi

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik