Marco Rose: Ilyen szinten apróságok döntenek

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.09.20. 00:22
Marco Rose szerint túl sokat hibáztak (Fotó: Getty Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája alapszakaszának 1. fordulójában az Atlético Madrid egy 90. percben esett góllal 2–1-re legyőzte az RB Leipziget. A találkozó után a két vezetőedző és a madridiak játékosa, a meccs embere, Antoine Griezmann értékelt.

 

„Tudtuk, ha hibázunk, az megbosszulja magát, és ez is történt, de higgadtak maradunkkezdte a meccs legjobbjának megválasztott, gólt és gólpasszt jegyző támadó, Antoine Griezmann. – Az utolsó pillanatig hajtottunk, és szerencsére vannak olyan játékosaink, akik képesek gólokat szerezni. Minden mérkőzés nehéz, mindegy, milyen ellenfélről is van szó. Keményen kell dolgozunk, és így folytatni, jó úton járunk, de még az elején.”

„Jól kihasználták az egyik kontrából kialakult helyzetüket, de utána kontroll alatt tartottuk a támadásaikat. Próbáltunk különböző módokon gólt szerezni, volt három-négy helyzetünk, ám sokáig nem sikerült betalálnunk, a végén viszont Giménez nagyszerű góljának köszönhetően megnyertük a mérkőzést. Az egész csapat remek munkát végzett, és a kispadról beszálló játékosok is jó teljesítményt nyújtottak” idézi az Atleti-vezetőedző, Diego Simeone szavait az UEFA.

A Leipzig trénere, Marco Rose így értékelt: „Ez a Bajnokok Ligája, ilyen szinten apróságok döntenek. A mérkőzést jól kezdtük, korán betaláltunk, de utána túl sokat hibáztunk. Az Atléticónak kiváló játékosai vannak, és visszajöttek a meccsbe. A második félidőben kontrolláltuk a játékot, bár az ellenfélnek voltak lehetőségei, ami hazai pályán nem meglepő. Fájó utolsó perces góllal kikapni, ekkor nem védekeztünk jól, de mindenből lehet tanulni. Griezmann játékát öröm nézni, egyúttal nagy kihívást is jelent, mert remek futballista. Úgy jöttünk ide, hogy szeretnénk jó eredményt elérni, dolgoznunk kell tovább.”

BAJNOKOK LIGÁJA, ALAPSZAKASZ
1. FORDULÓ
ATLÉTICO MADRID (spanyol)–RB LEIPZIG (német) 2–1 (1–1)
Madrid, Metropolitano Stadion. Vezette: Kruzliak (szlovák)
ATLÉTICO: Oblak – M. Llorente, Le Normand, J. Giménez, Mandava, R. Riquelme (Samu Lino, 63.) – R. de Paul (Gallagher, 63.), Koke, Griezmann (Witsel, 90+2.) – J. Álvarez (Sörloth, 63.), Á. Correa (N. Molina, 66.). Vezetőedző: Diego Simeone
LEIPZIG: Gulácsi – Orbán, Lukeba, Raum – Henrichs (Geertruida, 70.), A. Haidara, Vermeeren (Seiwald, 60.), X. Simons (Elmasz, 83.) – Sesko (Poulsen, 70.), Nusa (Baumgartner, a szünetben) – Openda. Vezetőedző: Marco Rose
Gólszerző: Griezmann (28.), J. Giménez (90.), ill. Sesko (4.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik